"hayata Pas Ver" Projesi

DENİZLİ - Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, hayata geçirdikleri "Hayata Pas Ver" projesini, basketbolla devam ettireceklerini bildirdi.

Bulut, gazetecilere açıklamasında, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve daha fazla sosyal aktivitelere katılması amacıyla hayata geçirilen projeden olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Projenin ilk olarak futbolu merkeze aldığını kaydeden Bulut, şöyle konuştu:

"Futbolla başladığımız projemize, basketbolla devam edeceğiz. Temel amacımız, çocuklar ve gençlerin, geleceğe daha iyi imkanlarla hazırlanabilmeleridir. Bu gençleri yararlı bir ortamda toplayamazsak, enerji patlaması farklı alanlara kayacaktır. Biz de geliştirdiğimiz farklı projelerle gençlerin, suça değil de bilim, spor ve sanata yönelmesini sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden gençlerimizi Pamukkale Üniversitesi'nde yapılan uluslararası standartlara sahip basketbol salonumuza çekmek için yeni projeler geliştiriyoruz."

Bulut, projenin Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından da destek bulacağını ifade ederek, "İnanıyorum ki Denizli, basketboldaki potansiyeliyle 5-10 yıl sonra basketbolla anılan bir şehir haline gelecek" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğünün yaklaşık 9 ay önce başlattığı projeyle maddi durumu iyi olmayan 10-15 yaş arasındaki 220 öğrencinin katılımıyla 20 futbol takımı oluşturulmuş ve turnuva düzenlenmişti.

Kaynak: AA