Edremit Körfezi'nden Kısa Kısa

BALIKESİR -Burhaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Mastitis Hastalığı Tarama Projesi" hayata geçirdi.

İlçe Müdürü Dursun Okur, yaptığı yazılı açıklamada, büyükbaş hayvanlardaki mastitis hastalığının, sürüde hızlı bir şekilde yayılan, memelerin körelmesine, süt veriminin bitmesine yol açan önemli bir hastalık olduğunu belirtti.

Uzun yıllar süren araştırmalar sonucu mastitis hastalığının ilk oluşumu esnasında sütteki tuz oranının arttığı ve sütün elektriksel direncinin düştüğünün görüldüğünü dile getiren Okur, şunları kaydetti:

"Bu sağlıksız ilişkinin fark edilmesi üzerine hastalık tespitinde elektronik metotların kullanımı yaygın ve pratik bir uygulama olmuştur. Mastitis detektörleri geliştirilmiş ve tüm dünyada kullanılmaya başlamıştır. Bölgemizde bu projenin uygulama alanı olarak Börezli köyü seçilmiştir."

Okur, Börezli'de, tarımsal kalkınma kooperatifi ortaklarıyla köy halkından büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarında mastitis hastalığı tarama ve numune alma eğitimi verileceğini belirtti.

-Burhaniye'de AK Parti'liler iftarda buluştu-

Burhaniye AK Parti İlçe Başkanlığı, bin kişinin katılımıyla iftar düzenledi.

Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftara Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bugüne kadar görev alan ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe Başkanı Özer Koyuncu, önümüzdeki yerel seçimlerde Burhaniye Belediyesi başkanlığını AP Parti olarak almakta kararlı olduklarını söyledi.

Kaynak: AA