Çiftçilere Referanslı İşlem Ücreti Geri Ödenecek

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çiftçilerden mazot, gübre ve alan bazlı fındık destek ödemelerinde miktarı belli olmayan referanslı işlem ücreti adı altında kesilen paraların geri ödeneceğini belirtildi.

Çiftçilere Referanslı İşlem Ücreti Geri Ödenecek
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, çiftçilere mazot, gübre ve alan bazlı fındık desteklerinden ödeme esnasında diğer vergi adı altında kesilen yüzde 4'lük ücretten sonra referanslı işlem ücreti adı altında kesilen paraların geri ödeneceğini söyledi.

Kesintilerin çiftçileri huzursuz ettiğini bu yönde kendilerine çiftçilerin müracaatta bulunduklarını belirten Türkoğlu, "Çiftçilerimizden mazot, gübre alan bazlı fındık desteklerinden ödeme esnasında diğer vergi adı altında kesilen yüzde 4'lük ücretten sonra referanslı işlem ücreti adı altında para kesilmiş, bu yönde çiftçilerimizin bizlere müracaatları oldu. Bizde bu durumu Türkiye Ziraat Odaları Birliğine yazı ile bildirdik. Genel merkezimizde söz konusu banka ile yaptığı görüşme sonunda bize dönerek kesilen ücretlerin geri ödeneceğini bildirdi. Çiftçilerimiz rahat olsunlar kesilen ücretler kendilerine ödenecektir” dedi.

Kaynak: İHA