Babacan: IMF'de reformlar gerekli

IMF 2010 Kota ve Yönetim Reformu’nun, IMF’nin temsil edilebilirliğin artırılması ve meşruiyeti konusunda önemli bir adım olduğuna işaret eden Babacan, ancak uygulama noktasında yaşanan gelişmenin ümit vermediğini dile getirdi.

Babacan: IMF'de reformlar gerekli
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Moskova'da düzenlenen G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı 'nın ikinci oturumunda yaptığı konuşmada IMF ile ilgili konulara değindi.

Ali Babacan, küresel ekonomi ile ilgili sorunların devam ettiği konusunda uyardı.Babacan, problemlerin çözülmesi için öngörülebilir ve güven sağlayıcı politikaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Dünya Bankası ve IMF gibi önemli yatırım-finansman kaynaklarının işleyişi ve yönetim yapısında reformların gerekli olduğunu belirten Babacan, “IMF ile bu konuda bir kaç tur görüşme yapıldı. Bir tur daha yapılması gerekiyor. Gelişmekte olan ülkelerin hisseleri artarken, gelişmiş ülkelerin hissesi azalıyor. Özellikle yönetimde hisse kaybedecek ülkeler haliyle tereddüt ediyor. Ancak bunları konuşarak aşacağız” dedi.

IMF'YE KOTA ÇIKIŞI

IMF 2010 Kota ve Yönetim Reformu'nun, IMF'nin temsil edilebilirliğin artırılması ve meşruiyeti konusunda önemli bir adım olduğuna işaret eden Babacan, ancak uygulama noktasında yaşanan gelişmenin ümit vermediğini söyledi.

Nisanda taahhüt edilmiş olmasına rağmen kota formülünün temel unsurları konusunda henüz anlaşmaya varılamamış olmasını hayal kırıklığı olarak nitelendiren Babacan, bunun G-20'nin güvenilirliğini de tehlikeye soktuğunu söyledi.