"14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''

KARABÜK - Safranbolu ilçesinde, ''Kültürel Miras ve Korumacılık'' temasıyla 6-8 Eylül'de yapılacak ''14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'' kapsamındaki belgesel film yarışması için başvurularda sona yaklaşıldı.

' 'Tapu Senedi, Mezar Taşlarımız'' alt temasının işleneceği ve amatör, profesyonel ile fotoğraf kategorilerinde yapılacak belgesel film yarışmasına başvurular, 30 Temmuz 2013 mesai bitimine kadar kabul edilecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya her geçen yıl ilginin arttığını ve bu yıl da başvurularda yoğunluk yaşandığını söyledi.

Başvuru bitim tarihine kadar yaklaşık 100 filmin kendilerine geleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Aksoy, "Ünlü yönetmen Süha Arın'ın Altın Portakal Ödüllü Safranbolu'da Zaman filmi ile tüm ilgili kurumların dikkatini çeken Safranbolu, korumacılıkta da başka kentlere örnek çalışmalar yapmış, günümüz değerleri içinde eski şehir yapılaşmasını bozmadan korumacılığa devam etmeyi başarmış, bütün halde korunmuş bir kenttir" diye konuştu.

Safranbolu'nun, 2000 yılında ilk kez düzenlenen "Altın Safran Belgesel Film Festivali"ni başlattığını ve bugüne kadar kesintisiz sürdürdüğünü vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"2004 yılında uluslararası kimlik kazanan festival, çeşitli coğrafyalardan ve kültürlerden katılımlarla zenginleşmiştir. Türk ve uluslararası belgesellerin öne çıktığı uluslararası ölçekte ses getiren bir festival olarak ve her yıl yeni vurgulamalarla dünya mirası kentimizi tanıtmaya çalışmaktadır."

Aksoy, yarışmaya katılacak yapımların DVD formatında 3'er adet gönderilmesini, sürelerinin ise amatör yapımlar için 30 dakikayı, profesyoneller için ise 52 dakikayı aşmaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA