Suruç Tüneli'nde Güneş Işığına Az Kaldı

ŞANLIURFA - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Suruç Tüneli'ndeki çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını söyledi.

Tünel inşaatında çalışan işçilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Uslu, çalışmalara ilişkin Proje Müdürü Mahmut Temel'den bilgi aldı.

Uslu, tünelin yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda olmasının planlandığını belirterek, Suruç Ovası'ndaki verimin tünelden gelecek suyla ciddi oranda artacağını, tünelle bereketli topraklarda yeni bir barış ve yeni bir medeniyetin de kendi kendini inşa edeceğine inandığını dile getirdi.

Uslu, tünelin ilçe ve bölge istihdamına da ciddi oranda katkı sunacağını kaydederek, su ile ovadaki ürün çeşitliliğinin de artacağını ifade etti.

-"Bin 400 metre kaldı"

Kısa süre sonra tünelden suyun akmasının planlandığını aktaran Uslu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yerel seçimler olmadan Suruç'tan suların gürül gürül aktığını göreceğimiz kanaatindeyim. Tünelin neredeyse büyük bir kısmı tamamlanmış durumda, bitimine bin 400 metre kaldı. Bu iş büyük bir hızla 3 vardiya çalışma temposuyla yürütülen bir iştir. 2014'ün ilk aylarında projeyi tamamlayıp milletin hizmetine sunacağımız kanaatindeyim."

Temel ise çalışmaların 360 personelle yürütüldüğünü vurgulayarak, proje tamamlandığında 190 bin kişiye istihdam imkanı sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Kaynak: AA