Suriyeli Mültecilerle İftar Yemeğinde Bir Araya Gelindi

Işık Kadınlar Derneği, Vali Vasip Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen Kardeş Aile projesi kapsamında Suriyeli mültecilerle iftarda bir araya geldi.

Suriyeli Mültecilerle İftar Yemeğinde Bir Araya Gelindi
Rüya Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programına; Vali Yardımcısı Latif Memiş, Milletvekili Cemal Akın, Müftü Yardımcısı, Mustafa Kılıç, Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Çolak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Oktay Taş, Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, bazı işadamları, dernek üyeleri ve Malatya Konaklama Merkezi’nden barınan 300 Suriyeli mülteci katıldı.

Müftü Yardımcısı Mustafa Kılıç tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Milletvekili Cemal Akın, “Orta doğuda yılardır Müslümanlara yönelik hain planlar yapılıyor ve Ortadoğu sürekli olarak karıştırılıyor. Suriye’de üç yıldır Müslüman kanı akıyor. Bu coğrafyada yaşayan insanların yükleri çok ağır, bizler yıllardan beri burada Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Suriye bizim komşumuz orada akrabalarımız var. Onların sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak biliyor ve kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bu gün Suriye’ye zulmü reva gören ve zulüm ile ayakta kalmak isteyen kişiler çok yakında mutlaka yıkılıp gideceklerdir. Allahtan temennimiz bu menfur savaşın bir an önce bitmesi ve bu kardeşlerimizin huzur içinde evlerine, yuvalarına dönmeleridir” dedi.

İftar yemeğinde konuşan Vali Yardımcısı Latif Memiş, “Bu gün bu güzel iftar yemeğinde buluşmamıza vesile olup duyarlılık sergileyerek Suriyeli kardeşlerimizi davet eden Işık Kadınlar Derneğine teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin başkanlığında başlatılan ‘Kardeş Aile’ projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları Suriye’den gelen kardeşlerimizi misafir ediyorlar. Dileğimiz bu savaşın bir an önce son bulması ve kardeşlerimizin selametle yurtlarına dönmesidir” diye konuştu.

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay ise “Sayın Valimiz Vasip Şahin’in başkanlığında Suriyeli kardeşlerimize yönelik olarak başlatılan ‘Kardeş Aile’ projesi kapsamında bu gün birlikteyiz. Bu projede kardeşlerimizle bir araya gelmemizi sağlayan Sayın Valimiz Vasip Şahin’e iftarımızın sponsoru, olarak büyük bir hayır işleyen Osmanlı kuyumculuğun sahibi Sayın Osman Tomo’ya tüm katılımcılar adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA