Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Çorum'da

ÇORUM - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Dünyanın 4 bin-4 bin 500 dolar harcadığı yerde Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programıyla kişi başına harcadığı para 975 dolardır" dedi.

Kafkas, Buharaevler Mahallesi'nde hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk defa sosyal güvenlik reformu ve sağlıkta dönüşüm programıyla çağdaş devlet olmayı becerdiğini vurgulayarak, "Hasta olsun, gelsin ve biz onu tedavi edelim anlayışını değil, insanımız hastalanmasın diye koruyucu hekimliği öne alıyoruz" dedi.

Türkiye'de sağlıktaki dönüşümün Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir model olarak dünyaya takdim edildiğini, bunun çok sevindirici ve keyif verici olduğunu vurgulayan Kafkas, "Türk modelinden yararlanarak, az imkanla, az parayla adam gibi iş nasıl yapılır? Sağlıkta dönüşümün Türkçesi bu" diye konuştu.

Dünyada Türkiye'nin dışında da sağlık alanında halkın yüzde 75-80'ini memnun eden ülkeler bulunduğuna dikkati çeken Kafkas, şunları kaydetti:

"Ne yapıyor bu ülkeler? Doktorunuz ve imkanınız varsa, kişi başı da 4 bin ile 4 bin 500 dolar arası para harcayabilecek kadar kabiliyetiniz varsa ve bu parayı da iyi harcıyorsanız o zaman halkınızın yüzde 75-80'ini memnun edersiniz. Dünyanın 4 bin-4 bin 500 dolar harcadığı yerde Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programıyla kişi başına harcadığı para 975 dolardır. Yani dünyadaki ülkelerin harcadığının dörtte birini harcayarak onlara örnek ve model olduk. Türk insanının önünün açıldığı zaman, yemeyip yedirmediği zaman, adam gibi işini yapma noktasında komplekslerinden arınıp, ekip ruhu ve ortak aklı harekete geçirdiği zaman neleri başarabileceğinin çok somut göstergesidir."

Daha sonra Kafkas, Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve diğer katılımcılarla merkezin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA