Messi'nin Ayağı Artık Daha Ucuz

İSTANBUL - SÜMEYYE DALKILINÇ - Uluslararası piyasalardaki altın fiyatlarındaki dalgalanma som altından yapılan dünyaca ünlü ürünlerin fiyatlarını da etkiledi.

Dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin som altından yapılan ayağının heykeli artık daha ucuz.

6 kilo 175 gram ağırlığındaki altından dünya kupasının değeri ise en son 2010 temmuzda oynanan 2010 FIFA Dünya Kupası turnuvasından bu yana yüzde 9 arttı.

Solak futbolcu Messi'nin som altından yapılan ayağının heykeli satışa çıktığı mart ayından bu yana yaklaşık 1,2 milyon dolar eridi.

Japon Ginza Tanaka tarafından üretilen heykel, bu yılın mart ayından 5,25 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. 25 kilo som altından yapılan heykelden elde edilen gelirin Leo Messi Vakfı aracılığıyla 2011 yılında Japonya'da meydana gelen deprem sonrası tsunamide zarar görenler için kullanılacağı belirtilmişti.

-Dünya Kupası artık daha pahalı

Messi'nin ayağı kaybettirse de, FIFA Dünya Kupası maçlarında şampiyonların evine götürdüğü 6 kilo 175 gram ağırlığındaki som altından yapılan kupanın fiyatı en son 2010'da oynan maçtan bu yana yüzde 9 arttı.

En son Güney Afrika'da oynanan 2010 FIFA Dünya Kupası final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kupayı evine götürmüştü.

Sanatçı Marc Quinn tarafından yapılan ünlü model Kate Moss'un heykeli ise neredeyse fiyatının yarısı kadar daha pahalandı. Moss'un 50 kilogram ağırlığındaki som altından yapılan heykeline 2008 yılı ağustos ayında 2,8 milyon dolarlık değer biçilmişti.

O dönemden bu yana yüzde 48 artan altın fiyatları, modelin 3.3 metrelik heykelinin fiyatını da artırdı.

Kaynak: AA