Lapseki’de Vaaz Programı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Bilal Esen ile Bursa’da görev yapan Baş imam Musa Coşkun, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde bir araya gelerek vaaz programı düzenledi.

Lapseki’de Vaaz Programı Düzenlendi
Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Bilal Esen, Çanakkale’nin Lapseki ilçesine gelerek ilk olarak İmam Hatip Lisesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla ilçede yer aldığını kaydeden Esen, Gazi Süleyman Paşa camisinde vaaz programı düzenledi.

Helal ve haram konuları üzerinde sıklıkla duran Esen, kul hakkı konularında uyarılarda bulundu. Esen yaptığı konuşmasında çevrede kendisini ayrı gibi gösterip aylık alan çiftlerin, dört katlı binaları olan vatandaşların hala kömür yardımı almaları gibi davranışların helal olmadığına değindi. Faiz konusunda da uyarılarda bulunan Esen, vatandaşları dikkatli olunması hususunda sıklıkla uyardı. Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmada Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Bilal Esen ile Bursa’da görev yapan Baş İmamlardan Musa Coşkun’un ilçede program düzenlediğini belirterek farklı bir ramazan gecesi yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA