GTO Başkanı Bartık'a Ziyaret

Cumhuriyet Başsavcısı Semerci İle Bygem İl Müdürü Koska’dan Gto Başkanı Bartık'a Ziyaret

GTO Başkanı Bartık'a Ziyaret
Gaziantep Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı makamında ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koksa’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Oda tarafından yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Bartık, Gaziantep ekonomisinin daha da gelişmesi ve Gaziantep’i daha ileriyle taşımak için önemli gördükleri projeleri bir an önce hayata geçirmek istedikleri belirtti.

Gaziantep’in gücünü Gaziantep’teki tüm kurum ve kuruluşların tek ses olarak ve ortak akılla hareket etmesinden aldığını söyleyen GTO Başkanı Bartık, “Gaziantep’in daha da gelişimi için önemli gördüğümüz ve kamuoyuyla paylaştığımız projelerimizi en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Projelerin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. GTO olarak, ülkemizin kalkınmasına ve Gaziantep’in sanayi, ticaret yanında sosyo-ekonomik yönden gelişimine nasıl katkıda bulunabiliriz ve Gaziantep’i nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılacak çok iş olduğunu biliyoruz ve elbirliği ile bu işin altından kalkacağımıza inanıyoruz” dedi.

Gaziantep’in sanayisi ve ticaret yapısıyla ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu, Gaziantep’teki tüm kurum ve kuruluşlarla el birliği içinde Gaziantep’i daha ileriye taşımak amacında olduklarını vurgulayan GTO Başkanı Bartık, “Gaziantep’in ekonomik açıdan Ekonomik açıdan kendi kendine yeten kentler arasında ve devletin en az harcama yaptığı üç kentten birisi olması iş dünyası olarak bizleri gururlandırmaktadır. Gaziantep yılın ilk yarısında en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini korudu. Bu dönemde Gaziantep’in ihracatı yüzde 12.2 ülkemizin ihracatı toplam yüzde 2.5 oranında arttı. Gaziantep’in ihracat artışı ülkemiz ihracatının üzerinde seyretti. Ülkemizin ve Gaziantep’in büyümesi için daha fazla ihracat yapmaya ihtiyacımız var. Ancak ulaştığımız bu seviyenin yeterli olmadığını biliyoruz. Amacımız 2023 yılında Gaziantep’i 30 milyar dolar ve ülkemizin 500 milyar dolarak ihracat hedefine taşımaktır. Bu hedefleri yakalamak için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ortak akılla hareket ederek, bütün sanayiciler ve ticaret erbabımızla el ele vererek, Gaziantep Ticaret Odası olarak hayata geçirmek istediğimiz projelerimizle Gaziantep’in sanayisini ihracatını, ticaretini bir üst lige çıkarmak ve daha ileriye taşıyarak bir dünya kenti yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koksa da ziyarette il müdürlüğü olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile bundan sonra yapacakları projelerle ilgili olarak GTO Başkanı Bartık’a bilgi verdi.
Kaynak: İHA