Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin'de

MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, birilerinin nasırlarına bastıklarını belirterek, "Bilsinler ki onların nasırlarına bu millet için, bu devletin bekası için basmaya devam edeceğiz çünkü Türkiye'yi daha fazla büyüteceğiz, geliştireceğiz" dedi.

Çağlayan, Toroslar ilçesine bağlı Soğucak beldesindeki Şehit İshak Parkı'nın açılış töreninin ardından, belediyenin düzenlediği iftar programına katıldı.

Çağlayan, iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyümesinden ve gelişmesinden endişe edenlerin ülkeyle ilgili bazı planlarını ortaya koymaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda yakaladığı başarıyı hazmedemeyenlerin çılgına döndüğünü anlatan Çağlayan, şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin ekonomisini geriye götüremeye çalışıyorlar. Allah'ın izni vatandaşlarımızın da desteği olduğu sürece hepsi havasını alır, avcunu yalar. Son 10 yılda kartondan bir ülke yaratmadık. Ekonomisi, halkı güçlü, siyasi istikrarı olan bir ülke haline geldik. Türkiye'nin büyümesinden endişe edenler, yaptığımız hizmetler karşısında korktu. 'Türkiye, dünya lideri olacak, dünyanın önemli ekonomilerinden biri olacak' diye karşı saldırıya geçtiler.

Bunların buradaki işbirlikçileri faiz lobisi. 'Biz nasıl yapar da bu hükümetten, AK Parti'den bu ekonomik büyümeden kurtuluruz' diye birçok plan içine girdiler. Türkiye ekonomisini sıkıntıya atacaklarını zannettiler ama başaramadılar."

-"Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokacağız"

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara izin vermeyeceklerine dikkati çeken Çağlayan, "Biz birilerinin nasırlarına bastık. Bilsinler ki onların nasırlarına bu millet için, bu devletin bekası için basmaya devam edeceğiz çünkü Türkiye'yi daha fazla büyüteceğiz, geliştireceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokacağız" diyen Çağlayan, AK Parti'ye ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği için çalıştıklarını anlatan Çaplayan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mayısta başlayan olayların arkasında bizim büyük bir risk alarak başlattığımız çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. Anaların gözyaşının akmaması, şehit haberlerinin gelmemesi birilerini rahatsız etti. Biz insanları rengine, boyuna, posuna, kafa tasına, inancına göre ayırt etmedik, etmeyeceğiz de. Biz yaradılanları yaradandan dolayı seviyoruz.

Kürt de Yörük de Çerkez de Arap da Türkmen de bu ülkenin asli unsurudur. Alevi de Sünni de bu ülkenin asli sahipleridir. Onun için kardeşlik projesini ortaya koyduk."

Kaynak: AA