Bin 200 Suriyeli Aileye Yardım Paketi Dağıtıldı

Ülkelerindeki iç çatışmalar sebebiyle Gaziantep’e yerleşen Suriyeli bin 200 aileye Deniz Feneri Derneği tarafından yardım paketleri verildi.

Bin 200 Suriyeli Aileye Yardım Paketi Dağıtıldı
Daha önce Deniz Feneri Derneği’nin yaptığı çalışmalarla Gaziantep’te bulunan ve yardıma muhtaç olan Suriyeli ailelere özel olarak yardım paketleri hazırlandı. 3 ayrı koli şeklinde hazırlanan yardım paketlerinde kuru gıda, kahvaltılık malzeme ve temizlik ürünleri bulunuyor. Hazırlanarak Gaziantep’e ulaştırılan koliler burada servislerle tespit edilen ailelere tek tek dağıtıldı.

Deniz Feneri Derneği Suriye Yardım Koordinatörü Doğan Selçuk, 2013 yılı Ramazan ayında Suriyeli 10 bin aileye yardım paketini ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Her aileye verdiğimiz yardım paketi 3 koliden oluşuyor. Bunların biri kuru gıda, diğeri kahvaltılık malzeme ve üçüncü pakette de temizlik ürünleri bulunuyor. Şuana kadar Şanlıurfa’da bulunan Suriyelilere yardım paketlerini ulaştırdık. Gaziantep’te de şuanda dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Burada bin 200 Suriyeli aileye bu yardım kolilerimizi teslim edeceğiz. Buradan da Kilis ve Hatay’da dağıtımlarımız devam edecek. Ayrıca Suriye içine de yardım paketi sevkiyatlarımız aralıksız sürüyor. Yayladığı, Öncüpınar, Akçakale ve Karkamış sınır kapılarından bu yardımlarımızı Suriye’ye ulaştırıyoruz. İnşallah bu Ramazan ayında dağıtılan yardım paketleri ile Suriyeli ailelerimizin gıda ve diğer ihtiyaçlarının büyük bir kısmını karşılamış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA