Başbakan'ın İftar Menüsü

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından büyükelçilere verilen iftar yemeğinde Antalya'nın Alanya ilçesine özgü "Gülüklü Çorba" ve kabak tatlısı yapan aşçı Cevdet Görücü, iftar serüvenini anlattı.

Başbakan'ın İftar Menüsü
AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından AK Parti Genel Merkezi'nde bu yıl altıncısı düzenlenen büyükelçiler iftarına Alanya'nın ünlü Gülüklü Çorbası damgasını vurdu. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Ankara'ya çağırılan ve Alanya’ya özgü "Gülüklü Çorba" ve kabak tatlısı yapan Esma Abla Yöresel Alanya Ev Mutfağı sahiplerinden aşçı Cevdet Görücü, iftar yemeği serüvenini anlattı.

Ankara’ya eşi ve Alanya Televizyonu (ATV) Reklam Sorumlusu Cuma Kayacı ile birlikte gittiklerini söyleyen Görücü, "Ankara'ya gittik ve AK Parti Genel Merkezi’nde sabahtan çalışmalara başladık. Orada bulunan 40 kişilik ekip ile 350 kişilik davetliye 400-500 kişilik çorba yaptık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da yediği çorbamız ve tatlımız Ankara’da beğenildi" dedi.

ALANYA'DAN 12 BAL KABAĞI GÖTÜRDÜM

Davette Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra büyükelçiler, konsoloslar, bakanlar ile çok sayıda milletvekilinin bulunduğunu belirten aşçı Cevdet Görücü, şunları söyledi:
"Hayatımda görmediğim bir ortama girdim. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Yanımda yardımcı olarak eşim vardı. Birlikte güzelce afiyetle içilecek lezzetli bir çorba yaptık. Ayrıca, yanında 700 kişilik cevizli, tahinli sütlü kabak yaptık. Tatlı için Alanya halinden aldığım büyük 12 bal kabağı götürdüm. Diğer malzemeleri bir gün önceden sipariş verdiğim Mevlüt Çavuşoğlu'nun danışmanı Ankara’dan tedarik etti."

BAŞBAKAN TEŞEKKÜR ETTİ

İftarda Rixos Otel’in servis şefleri ve mutfak ekibinin hizmet verdiğini söyleyen Görücü, şöyle konuştu: "Mevlüt beyin ricası üzerine yabancı konuklar olduğu için çorba yaparken işkembe yerine tavuk tercih ettik. Tadı tuzu süper oldu. Mevlüt Bey beni çağırdı ve bakanlar ile görüştük. Başbakan ‘Usta bu çorbayı sen mi yaptın, eşin mi yaptı?’ diye sordu. Ben de ‘İkimiz yaptık’ dedim. Çok memnun oldu. Biz de mutlu olduk. Alanya’mızı en iyi şekilde tanıttık. Alanya’yı dünya tanıdı. Menünün birinci sırasında Alanya vardı. Alanya’nın Gülüklü Çorbası’nı dünya bizimle tanıdı. Çorba çok büyük ilgi gördü. Çok sayıda kişi tarifini istedi. Hatta Başbakan Erdoğan’ın Bolulu Aşçıbaşı Cevat Eker tarifini sorarak Başbakan’a hep bu çorbadan yapacağını söyledi.

Böyle bir imkanı bize sağladığı için Sayın Milletvekimiz Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum."

BESİN DEĞERİ YÜKSEK

Yöresel Alanya Ev Mutfağı Sahibi 23 yıllık aşçı Cevdet Görücü, besin değeri yüksek olan Gülüklü Çorbası'nı Ankara'da Başbakan Erdoğan ve konuklarına tanıttıkları için gurur duyduğunu söyledi.

Çocukluğunda öğrendiği Gülüklü Çorba'yı kendi restoranında yapmaya devam ettiğini belirten Cevdet Görücü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gülüklü çorba tavuk veya işkembeden yapılır. Başbakan ve misafirlerine tavuklu çorba yaptık. Gülüğün anlamı da misket şeklinde yapılan köfteden gelir. Başbakan ve değerli misafirlerine bu çorbayı tattırdığımız için çok mutluyuz. Mevlüt Çavuşoğlu'na da kültürümüze önem verdiği için teşekkür ederim"

ÇAVUŞOĞLU TWİTTER HESABINDA YAZDI

İftar yemeği ve Gülüklü Çorba konusunda davetlilerin görüşlerini twitter hesabından paylaşan Mevlüt Çavuşoğlu da şunları yazdı:
"Dış İlişkiler Başkanlığımız'ın altıncı iftar programında konuklarımıza Alanya'mızın Gülüklü çorbasını ve Antalya'mızın kabak tatlısını ikram ettik"
Kaynak: İHA