AK Parti Milletvekili Çalık, Muhtarlar Derneği’ni Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, don ve doludan zarar gören kayısı üreticilerinin kredilerinin ertelenmesinin Bakanlar Kurulu’nda kabul edildikten sonra yürürlüğe gireceğini bildirdi.

AK Parti Milletvekili Çalık, Muhtarlar Derneği’ni Ziyaret Etti
Beraberinde partililerle birlikte Kayısı Kent Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Çalık, son çıkan Torba Yasası içerisinde yer alan ve muhtarların özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi konusuna temas ederek, “Yapılan artış yeterli mi? Değildir. Muhtarlarımızın temsili giderlerini dahi karşılamaya yetmez. Ancak hükümetimiz döneminde yapılan bu son maaş zammı ile muhtarlarımız biraz nefes alabilecek duruma geldiler” dedi.

Kayısıların don ve doludan zarar görmesi nedeniyle üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesi noktasındaki çalışmanın son durumu ile ilgili olarak, “Pazartesi günü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımız vardı. Ekonomiden sorumlu Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ile görüşmemizi yaptık. Yüzde 40’ın üzerinde zarar gören çiftçimizin var olduğunu belirttik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ile de görüştük. Hazineye yazıları yazıldı. Hazine Müsteşarlığı’ndan Bakanlar Kurulu’na gelecek. Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan borçlar ötelenecek. İlk bakanlar kurulunda görüşülecek diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, “Özlük haklarımızın iyileştirilmesi ve maaşlarımızın yükseltilmesinde milletvekillerimizin de emekleri ve payları vardır. Çabalarından dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise “Merkezi idare ile halk arasında çok önemli fonksiyonu icra eden muhtarlarımız, mahallenin sorunlarını merkezi idareye iletip, sorunların çözülmesine vesile oluyorlar” ifadelerini kullandı.

AK Parti il başkan yardımcılarından Murat Turgut ise konuşmasında, “Başkanımızın dediği gibi muhtarlarımız devlet ile halk arasında köprü görevi yaparlar. Muhtarlar seçildikleri bölgenin bir nevi sahibidirler” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA