Suriyeli Sığınmacılardan Sergi

ŞANLIURFA - Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan Suriyelilerin el emeği ürünlerinden oluşan sergi düzenlendi.

Belediye salonundaki sergi, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Yücetepe ve Mustafa Aydın ile Harran Kaymakamı Selami Yazıcı tarafından açıldı.

Aralarında Atatürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yağlı boya resimlerinin bulunduğu sergiyi gezen yetkililer, görevlilerden bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Duman, sergiyi beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı da gazetecilere yaptığı açıklamada, Harran'daki konteyner kentin yaklaşık 6 ay önce açıldığını belirterek, şu anda 13 bin 300 kişiyi misafir ettiklerini söyledi.

Kentte, 4 bin 700 öğrenciye Suriye müfredatına göre eğitim verdiklerini belirten Yazıcı, Suriyelilerin özellikle resim ve el sanatları kurslarına ilgi gösterdiğini ifade etti.

Sergide, yaklaşık 500 sığınmacının eserinin yer aldığını kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Verdiğimiz 6 aylık eğitimlerin ardından sergiyi açtık. Ürünler burada sergileniyor. Aynı zamanda kendilerine bir beceri de kazandırmaya çalışıyoruz. Halı dokuma, bilgisayar, kuaförlük, resim ve el sanatları gibi çeşitli branşlarda kurslar veriyoruz. Bunların yanında Suriyeli misafirlerimizin burada zamanlarını en iyi şekilde geçirebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Geri döndüklerinde Türkiye'ye yönelik akıllarında güzel bir algı bırakabilmek için çaba gösteriyoruz. Mümkün olduğu kadar onları evlerinde gibi misafir etmeye çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımızla ensar muhacir benzeri bir kardeşlik oluşturmaya çalışıyoruz."

Kaymakam Yazıcı, sergiden elde edilecek gelirin Suriyelilere harçlık olarak verileceğini belirterek, eserlerin daha sonra Harran ilçesini ziyaret eden turistlere satılmasına yönelik girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada açılışın ardından 3 Suriyeli, semazen gösterisi sundu.

El işi ürünlerinin de yer aldığı sergi, hafta boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA