Litvanya Milli Günü, Ankara'da Kutlandı

ANKARA - Litvanya Milli Günü, Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas'ın ev sahipliğinde Hilton Oteli'nde verilen resepsiyona AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ile diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bağış, yaptığı konuşmada, önemli günler yaşadıklarını söyledi.

İki gün önce Zagreb'te Hırvatistan'ın AB'nin 28'inci üyesi oluşuna şahitlik ettiklerini hatırlatan Bağış, 1 Temmuz itibarıyla da Litvanya'nın AB dönem başkanlığını devraldığını belirtti.

Litvanya'nın dönem başkanlığının sloganı, "Büyüme ve güvenirliliğin" Avrupa'nın en önemli konularından olduğunu dile getiren Bağış, şunları kaydetti:

"Litvanya dönem başkanlığının bu konulara vurgu yapması gerçekten çok önemli. Bu, aynı zamanda Türkiye'nin önemini de vurguluyor. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye, büyüme için bir motor olabilir ve aynı zamanda AB'ye güvenirlilik konusunda da yardımda bulunabilir. Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini gerçek rayına oturtma zamanıdır. Sonuç olarak biz, Litvanya'nın dönem başkanlığından çok umutlu ve heyecanlıyız."

Büyükelçi Kudzmanas da Litvanya'nın, sadece coğrafi olarak değil, aynı zamanda insanların düşünce yapısı bakımından da Avrupa'nın her zaman bir parçası olduğunu vurguladı.

AB dönem başkanlığının dünden itibaren Litvanya'ya geçtiğini anımsatan Kudzmanas, ülkesinin 6 aylık dönemdeki başkanlığında Türkiye'nin Birliğe müzakere sürecinde yeni fasıllar açılması için çabalayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA