Kemer Esnafından Avm'lere Tepki

ANTALYA - Kemer ilçe merkezi ve beldelerindeki bazı esnaflar, AVM'leri protesto etti.

Kemer'de AVM'lere tepki amacıyla kepek kapatan ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup esnaf, Kemer Belediyesi binasına kadar yürüdü.

Burada grup adına gazetecilere açıklama yapan Abdullah Çilengir, ekmek davaları için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Mağdur esnafın sadece Kemer'de olmadığını, Tekirova, Çamyuva, Beldibi ve Göynük beldelerinde de esnafın mağdur olduğunu ileri süren Çilengir, "En önemli sorunumuz hanutçuluk yapan AVM'lerdir. AVM'lerin yetkilileri, toplu taşıma belgeleri olmamasına rağmen turistleri otellerden toplu taşıma araçlarıyla alıp direkt iş yerlerine götürüyor" dedi.

Turistlerin şehir merkezinde gezmelerine ve alışveriş yapmalarına izin verilmediğini iddia eden Çilengir, bugüne kadar bir başarı sağlayamasalar da esnafın duyarlılığı ile olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını dile getirdi.

İlçede esnaflık yapan Mehmet Akif Paksoy da sorunun sadece AVM'ler olmadığını ifade ederek, tur acente görevlilerinin turistlere sokağa çıkmamalarını söylediklerini, esnafı kötülediklerini öne sürdü.

Daha sonra gruptan seçilen 5 kişi, Belediye Başkanı Mustafa Gül ile görüştü.

Kaynak: AA