Genç Çiftin "barış" Çığlığı

MALATYA - Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yaşayan ve ailelelerinin karşı çıkması nedeniyle kaçarak evlenen Nejla-Aziz Durmaz çifti, aileleriyle barışmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Mazıdağı'na bağlı Sakızlı köyünde yaşayan iki çocuklu çift, geçimlerini Malatya'nın Arguvan ilçesinde mangal kömürü yaparak sağlıyor. Küçük ailelerinde mutlu olmalarına rağmen, anne babaları ve kardeşleriyle görüşemedikleri için bir yanları hep buruk kalan çift, aileleriyle barışmak istiyor.

Nejla Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Aziz Durmaz'la 2008 yılında tanıştıklarını belirtti.

Aileleri karşı çıktığı için kaçmak zorunda kaldıklarını dile getiren Durmaz, "Kaçtığımız için annem, babam ve kardeşlerim beni reddettiler. Defalarca barışmak istedim ama kardeşlerim istemedi, 5 yıldır kardeşlerimle konuşamıyorum" dedi.

Annesini yaşadıkları ilçede gördüğünde yanına gittiğini ancak onun, kardeşleri ve babasından çekindiği için kendisiyle konuşmadığını ifade eden Durmaz, "Annem benimle konuşmak isterdi ama çocuklar tarafından tepki göreceği için konuşmak istemediğini söyledi.

2 çocuğum var, biri 3 yaşında Nazar, diğeri de bir yaşında olan Serap. Bir kere bir hata yaptım bu hatanın geri dönüşünün olmayacağını biliyorum ama kocamla mutluyum. Defalarca aileme haber salarak barışmak istediğimi söyledim fakat her defasında beni reddettiler. Onların hasretiyle her gün ağlıyorum. Yetkililerden rica ediyorum beni ailemle barıştırsınlar" diye konuştu.

-'Yetkililerden bu kin ve nefreti barış ve mutluluğa dönüştürmelerini istiyorum"

Aziz Durmaz da Bozbayır yaylasında hayvancılık yaparken tanıştığı Nejla'yı o günden beri sevdiğini ancak ailesinin, bütün ısrarlarına rağmen onunla evlenmesine izin vermediğini söyledi.

Nejla'yla konuştuktan sonra kaçmaya karar verdiklerini ve o günden beri ailesinin de kendisiyle görüşmediğini dile getiren Durmaz, duygularını şu sözlerle anlattı:

"Bu iki ailenin barışmaları için yetkililerden destek bekliyoruz. Başta Arguvan Kaymakamı'ndan ve Malatya Valisi'nden, bu kin ve nefreti barış ve mutluluğa dönüştürmelerini istiyorum. Eşim her gün ağlıyor. Biz bir hata yaptık. Büyüklerimizden bizleri affetmelerini istiyoruz".

Kaynak: AA