Bilecik'ten Kısa Kısa

BİLECİK - LYS Sonuçları'nın açıklanmasının ardından 14 farklı puan türünde Bilecik il 1.'si olmayı başaran Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencisi Fatih Yücel, başarısının sırrını çok çalışmanın yanında, sürekli ve düzenli bir program takip etmek olduğunu belirtti.

Fem Dershanesi Bilecik Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Yücel, LGS'de ilk 800'de olduğunu ancak LYS sınavında beklemediği bir sonuç alarak Türkiye 171.'si olmayı başardığını ifade etti.

Yücel, "Dershanedeki öğretmenlerimizin rehberliğinde, çalışmalarımızı sürdürdük. 9. sınıftan beri düzenli ve sürekli bir çalışma tempomuz vardı. Son dönemde hem evde hem de dershanede günde ortalama 8 saat çalıştığımız oldu. Tercih noktasında daha önce düşündüğüm bir yer yoktu ancak şu an, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği düşünüyorum. Bizden sonraki adaylara tavsiyem işi en başından sıkı tutsunlar ve son sene özellikle çok iyi çalışmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dershane Müdür Yardımcısı Mesut Ermiş, 19 yıldır Bilecik'te en başarılı dershane olma ünvanını taşıdıklarını belirterek, Fatih Yücel'in aldığı başarının yanı sıra, 7 öğrencinin de Bilecik ilinde ilk 10'a girdiğini aktardı.

Alınan başarılı sonuçlar kadar doğru tercihler yapmanın da önemli olduğunu, öğrencilerin tercih yaparken mutlaka uzman yardımı almaları gerektiğini vurgulayan Ermiş, 8-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında, Fem Dershanesi olarak öğrencilere il genelinde 'Ücretsiz Tercih Danışma Hizmeti' vereceklerini duyurdu.

Yücel'in babası Metin Yücel de ailecek çok mutlu olduklarını, kendisinden böyle bir başarı beklediklerini belirterek, başta kendisinden olmak üzere, dershane ve okul öğretmenlerine teşekkür etti.

-Bozüyük SGK Merkez Müdürü Şahin'den Belediye Başkan Vekili Bakıcı'ya plaket

Bozüyük Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürü Emin Şahin, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı'yı makamında ziyaret ederek plaket verdi.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Bozüyük Belediyesinin, sigorta primlerini düzenli olarak ödediğini, geçmiş dönem prim borçlarını da yapılandırarak ödemelerini altı ay önden yaptığını belirterek, bu durumun belediyelerde ender olarak görüldüğünü söyledi.

Belediye Başkan Vekili Bakıcı da göreve geldiklerinde sigortaya olan borçlarının çok olduğunu dile getirerek, "Göreve geldiğimizde sigortadan borçların ödenmediği takdirde haciz işlemlerinin başlatılacağı konusunda bir yazı geldi. Daha sonra, yapılandırmamızı yapalım, ardında da aksatmadan primlerimizi ödeyelim şartını koyduk. Benim için önce, personel maaşı, daha sonra vergi ve sigorta borçları" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, Bakıcı'ya plaket verdi.

Kaynak: AA