Belediye Meclisi'nde Gerginlik Yaşandı

Şanlıurfa Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı.

Belediye Meclisi'nde Gerginlik Yaşandı
Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı ile Fevzi Yücetepe arasında söz hakkı verilmemesinden dolayı tartışma yaşandı.

Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Cafer, Ali Çadırcı ve Hilmi Kadayıfçı tarafından belediyeye verilen soru önergesi ile ilgili konuşmak isteyen Kadayıfçı’ya Başkan Vekili Fevzi Yücetepe tarafından söz hakkı verilmedi.

Kadayıfçı’ya “Meclise saygılı ol seni dışarıya attırırım” diye seslenen Başkan Vekili Fevzi Yücetepe’nin sözlerine sinirlenen Meclis Üyesi Kadayıfçı sinirlenip ayağa kalkarak, “Yok ya sen kimsin ki beni dışarı attırıyorsun? Beni burada susturamazsınız. 3 ay içerisinde İmar Müdürü neden değişti? Yolsuzluk mu, hırsızlık mı yaptı? Bunu burada açıklamak zorundasınız. Eğer siz açıklayamıyorsanız çağırın başkanınızı o gelsin açıklasın” diye cevap verdi.

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer ise Başkan Vekili Fevzi Yücetepe’ye, “Belediyenin 2008’de dağ eteği projesinde sosyal donatı ve kamu alanı olarak bırakılan DOP yüzde 40’ına tekabül eden 200 bin metrekare sosyal donatı alanlarının tapularının belediye adına bırakılması gerekirken 200 bin metrekare alanın şahıslar adına tapu edildiği basın aracılığıyla kamuoyuna yansımıştı. Bu arsaların akıbeti ne oldu? Bu arsaların tapularını adına alan kişilerin isimlerini meclise ve kamuoyuna açıklamanızı istiyoruz. Bu yerlerin şahıslar adına tapu kesilmesinde belediye personelinin ihtimali var mı? İhtimali olanlar hakkında işlem yaptınız mı? Bu olayda başkan olarak sizinde ihtimaliniz var mı? Bu olayın araştırılması için belediye meclisinden bir araştırma komisyonu kurulmasını Urfa halkı adına istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yücetepe, cevap olarak, “Konu yargıya intikal etmiştir. Yargı gereğini yapacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA