Başiskele'de Eğitim Toplantıları Devam Ediyor

Belediyecilik çalışmaları alanında etkin ve kaliteli hizmetin üretilmesi, toplam kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemleri konusunda belgelerini alan Başiskele Belediyesi, bununla yetinmeyerek Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla hedefini yüksek tutmuş, bunun ilk adımı olan EFQM Mükemmellikte Kararlılık belgesini almıştı.

Başiskele'de Eğitim Toplantıları Devam Ediyor
Mükemmellik yolunun başında olduğunu ve bu yolda ilk aşamayı geçtiğini bu belgeyle gösteren Başiskele Belediyesi başarılı bir biçimde yönetildiğini, "Mükemmel kurum" olma yolunda ilerlediğini gösterdiğini Mükemmellikte Yetkinlik Belgesini alarak gösterecek.
Başiskele Belediyesi misyonu, vizyonu, temel ilke ve değerleri doğrultusunda Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi almak için eğitim çalışmalarına hızla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde çalışmalarını sürdüren kalite ekibi, Belediye olarak hizmetlerde ve vatandaş memnuniyetinde en iyi olmayı hedefliyor. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, çalışanlarının bu konuda eğitimler almasına büyük önem gösteriyor.

Başiskele Belediyesi EFQM Mükemmellik eğitim toplantısını Belediye yönetim kadrosu ve uzman eğitimcilerin katılımıyla Fuar alanında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde düzenli olarak gerçekleştiriyor. Eğitimlerde temel amacın hizmet kalitesini artırarak her noktada aynı kalitede sürekli iyileştirmelerle vatandaş memnuniyetini üst düzeylere çıkarmak olduğunu vurgulayan eğitimciler, bir kurumun yerine getirdiği hizmetleri mevcut durumdan daha iyi bir hale getirmesinin ancak süreç yönetimiyle olacağını belirtiyor.

Başiskele Belediyesi'nin Mükemmellik Belgesi alma yolundaki eğitimlerini veren Kal- Der Eğitimcisi Kadir Akbaş EFQM Model'inin Başiskele'de başarıyla sürdüğünü Başiskele Belediyesinin azimli ve kararlı olduğunu söyledi.

EFQM Mükemmellik Modeli'nin kuruluşlara, mükemmelliğe giden yolun neresinde olduklarını gösteren, eksikliklerini saptamalarını sağlayan ve uygun çözümleri teşvik eden pratik bir araç olduğunu söyleyen Kadir Akbaş, bu sistemde liderliğin çok önemli olduğunu, kurum liderinin amaç, yön ve mükemmellik kültürünü kurumda oluşturmasının beklendiğini belirtti.

Ayrıca EFQM Mükemmellik Modelinin, dokuz ana kriter üzerine kurulmuş olduğunu, dokuz kriterden beşi "girdi'' kriterlerini, dördü ise "sonuç'' kriterlerini oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: İHA