Acele Kamulaştırmada İlk Adım Atıldı

Uşak Belediyesi’nin yıkımlara başlamasının ardından yeni binaların üst üste belirmesi ile birlikte Bakanlar Kurulu’nun aldığı 'Acele Kamulaştırma Kararı'nda da ilk adım atıldı.

Acele Kamulaştırmada İlk Adım Atıldı
Mahkemenin tayin ettiği bilirkişinin raporu ile hak sahipleri için Ziraat Bankası Uşak Şubesi’ne 4 milyon 104 bin 970 TL yatırıldı. Konu ile ilgili 10 hak sahibi bedellerini bankadan gidip alabilecekler. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşümde bir adım daha atıldığını kaydetti.

Süreci son hızı ile sürdürdüklerini belirten Başkan Erdoğan, "Kentsel dönüşüm projesi kentin en hayati projelerinden birisidir. Biz proje için bugüne kadar birçok fedakarlık yaparak projeyi bugüne kadar gelmesini sağladık. Şimdi projede aşılamayan bir konuda somut adımlar atıldı. Kısa sürede bu süreci de bitirmek istiyoruz” dedi.

Aacele kamulaştırma kararının hızla devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, yakın zamanda bütün kamulaştırma işini tamamlayacaklarına dikkat çekti. Projenin sona ermesinin ardından Uşak’ın cazibe merkezinin ortaya çıkacağını dile getiren Erdoğan,"Projemizin bitmesi ile yaşanabilir ve eski kötü görüntülerden eser kalmayacak alanlar ortaya çıkacak. Şimdiden belirmeye başlayan alanın silueti bitince göz kamaştıracak. Artık kentimizin vatandaşlarının gönül rahatlığı ile gidecek güzellikte bir alan olacak” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma sürecinin son hızı ile devam ettiğini anlatan Başkan Ali Erdoğan, "İlimizin en hayati projelerinden birisi olan kentsel dönüşümde her geçen gün daha çok ilerleme kaydediyoruz. Daha önce aşama kaydetmek için birçok sıkıntıyı aşmak zorunda kalmıştık. Sonuç olarak TOKİ ile işbirliği içinde projemize başladık. Projemizin başlaması ile birlikte yıkımlarda hız kazandı. Yıkımlar ile ilgili sıkıntılar için de Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması için TOKİ ile beraber müracaat ettik. Alınan acele kamulaştırma kararının ardından hak sahiplerine duyurumuzu yaptık. anlaşma sağlanamayan hak sahipleri için ise süreç hemen başladı.

Şimdi mahkeme konu ile ilgili ilk kararı aldı. 10 hektar sahibi için mahkemenin belirlediği 4 milyon 104 bin 970 TL Ziraat Bankası Uşak Şubesi’ne yattı. Şimdi hak sahipleri bedelleri buradan alabilirler. Acele kamulaştırmada süreç son hızı ile devam edecek. Alanda işler bittikten sonra güzel bir yapılaşma ile örnek bir yer haline gelecek. Kentimiz güzel bir şehir olma yolunda kentsel dönüşüm ile önemli bir miladı gerçekleştirmiş olacak. İnanıyoruz ki kısa sürede bu çalışmalar bitecek” dedi.

Kaynak: İHA