50 Engelliye Tatil Kararı Alındı

Şanlıurfa İl Genel Meclisi, 50 engelli vatandaşı İçel ya da başka bir ile tatile gönderme kararı aldı.

50 Engelliye Tatil Kararı Alındı
Şanlıurfa İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşim Toplantısı yapıldı. Meclis üyelerinin yazılı önerge ve müracaatlarının alınması ile başlayan toplantı, komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi ile devam etti.

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği, 50 engelli vatandaşı tatile götürebilmek için tüm ihtiyaçların karşılanması amacıyla İl genel Meclisi’ne bir talepte bulundu. Daha önceki yıllarda da çok sayıda engelliyi tatile gönderen İl Genel Meclisi, bu talebi de olumlu bularak, 50 engellinin ihtiyaçlarının karşılanarak İçel ya da başka bir yere tatile gönderilebilmesi için karar aldı.

İl Genel Meclisi toplantısına gelen Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Aslan ve beraberindeki engelli vatandaşlar, tatil konusunda kendilerine destek veren İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

Şanlıurfa İl genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları tatile göndereceklerini kaydederek, “Geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği üyelerini İçel’e bir haftalık eğitim kampına göndermiştik. Ayrıca çok sayıda engelli vatandaşımızın, ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini görmeleri açısından bir gezi de düzenlemiştik. Şimdi de 50 engelli vatandaşımızı İçel ya da başka bir şehre tatile göndereceğiz. Biz hiçbir zaman engellilerimizi yalnız bırakmadık. İl Genel Meclisi olarak engelli vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek veriyoruz. Sayın Valimiz ve İl Genel Sekreterimizin de destekleriyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA