Sodes Programları Düzenlenen Törenle İmzanlandı

AKSARAY - Aksaray'da Sosyal Destek Programına gönderilerek, uygulanması kabul edilen 32 projenin sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik Ek Hizmet binası SODES İl Koordinatörlüğünde, Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal tarafından, ilk sözleşmeleri Aksaray Belediye Başkanlığınca hazırlanan "Kadınlarla Elele Geleceğe", "Gençler Sanatla Buluşuyor" projeleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan "Mutlu Yarınlar" projesi imzaladı.

Vali Altınok, burada yaptığı konuşmada, SODES programına Aksaray'ın ilk yıl olmasına rağmen kabul edilen proje ve bu projelere ayrılan 3 milyon 118 bin lira ödenek ile önemli bir başarı sağladığını söyledi.

SODES programı ile yoksul kesimde bulunan insanlara, sivil toplum kuruluşları, kamu ve yerel yönetimlerle birlikte önemli çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade eden Altınok, "Aksarayla birlikte 4 il 2013 yılında SODES Programına dahil oldu. Proje hazırlama ve toplam kaynak bakımında bizim için bir deneme yılı idi. Bakanlık tarafından 2 milyon lira tutarında bir kaynak verilebileceği öngörülürken kabul edilen 32 projeye toplamda 3 milyon 118 bin lira kaynak alınmış oldu. Biz şimdi bu projelerin uygulanmasını en iyi şekilde hep beraber başarabilirsek seneye bu proje ve kaynakları ikiye katlama şansımız olacak" şeklinde konuştu.

Altınok, SODES Programı projeleri için uzun bekleme ve diğer prosedürlerin olmadığını, Türkiye genelinde 34 ilde uygulanan sosyal içerme, kültür, sanat, spor ve istihdam projeleri ile illerin her alanda gelişimini hedefleyen SODES'in esas itibariyle dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan yaşlılar, özürlüler, kadınlar çocuklar, engelliler, göçmenler gibi kitleleri hedeflediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Projenin hazırlanarak gönderilmesi, incelenerek uygulanabilir kararının ardından sözleşmeleri imzalanarak kaynak aktarımı kısa sürede yapıldı. Bekleme yok. Projeyi hazırlıyorsunuz, fakir ve yoksulluk içinde yaşayan insanlarımıza ulaşma noktasında etkin bir proje ise derhal 2 aylık bir sürede kabul ediliyor. Çalışmalar hemen başlıyor. Kabul edilen 32 proje için 1 Ağustosta ödenekler aktarılacak ödemelere başlayacağız. Burada proje yürütücülerinin bu paraların kamunun olduğunu, Beytül-mal olduğunu burada gerçekten fakir fukaranın hakkı olduğunu değerlendirerek, bütün paraları böyle değerlendiriyoruz"

Konuşmanın ardından, uygulanması kabul edilen proje yürütücüsü, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine proje sözleşmesini yaptıklarını belirten sertifikaları verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Vali Yardımcısı SODES İl Koordinatörü Fikret Zaman, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamları, Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonunda uygulanabilirliği kabul edilen 32 proje sahibi kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının proje yürütücüleri katıldı.

Kaynak: AA