"siirt Günleri"

SİİRT - İstanbul'da Feshanede "Siirt Günleri" düzenlenecek.

Siirt Valiliğince 29 Ağustos-1 Eylül'de kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel sektör firmalarının katılacağı "Siirt Günleri"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, 29 Ağustos Perşembe günü Vali Ahmet Aydın başkanlığında Galatasaray Lisesi önünde Siirt'ten gidecek heyet tarafından kortej halinde yürüyüş başlatılacağını söyledi.

Korteje katılanların Taksim Meydanında halka Siirt'e özgü fıstık dağıtacağını ifade eden Saltaş, Vali Aydın'ın burada yapacağı bir konuşma ile vatandaşları Feshaneye davet edeceğini belirtti.

Saltaş, daha sonra Feshaneye geçen kortejin etkinliği başlatacağını anlatarak, şunları söyledi:

"Buradaki etkinliklerde halk oyunları gösterileri yapılacak, resim sergisi açılacak, geçmişten günümüze Siirt anlatılacak. Siirtli sanatçılar yöresel şarkıları seslendirecek. Siirtli şair ve yazarlar kendileri için ayrılan stantlarda kitaplarını imzalayacak ve söyleşiler yapacaklar. Büryan, fıstık, battaniye ve bal gibi Siirt'e özgü ürünlerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca davetlilere, büryan ve perde pilavı gibi yöresel yemekler ikram edilecek. Etkinlikler kapsamında Siirt'in ekonomisinin ele alınacağı, ünlü ekonomist, bilim adamları ve gazetecilerin katılacağı bir toplantı da düzenlenecek."

Kaynak: AA