Osmaniye'de Ramazan

OSMANİYE - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Girişimci İşadamları Derneği'nin iftar etkinliğine katıldı.

Cerrah, özel bir tesisteki iftardan sonra yaptığı konuşmada, sanayici ve işadamlarının ülke ekonomisini canlandırdığını söyledi.

Osmaniye sanayisinin geliştiğini ifade eden Cerrah, "Son yıllarda Osmaniye organize sanayi bölgemiz önemli gelişmeler kaydetti.

Sivil toplum kuruluşlarının desteğinin illerin gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Yeni seçilen OGİAD Yönetimi ve OSB Yönetiminin, birbirlerine verecekleri destekle ilimizde yaşanan gelişmeyi daha da hızlandıracaklarına inanıyorum" dedi.

İşsizlik konusunda sivil toplum kuruluşlarına görev düştüğünü kaydeden Cerrah, OSB'deki fabrikaların işçi bulamadığına dikkat çekti.

OSB'de yeni fabrikaların kurulduğunu söyleyen Cerrah, "Sanayicilerimiz işçi sıkıntısı olduğunu ifade ediyorlar. OSB'de fabrikalar açılıyor, işçiye ihtiyaç var ama işçi bulamıyorlar. Osmaniye'de de işsizlik var, işsizler iş olmasına rağmen iş bulamıyorlar. Bu anlamda işsizlerin OSB'ye yönlendirilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarımıza önemli bir görev düşüyor. İlimizdeki işsizlik problemini hep birlikte çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, iftar etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve OGİAD üyeleri katıldı.

Kaynak: AA