Kağıthane’de İftar Coşkusu

Ramazan ayı boyunca Kağıthane'nin 20 ayrı noktasında yapılacak olan iftar programlarının yedincisi Çağlayan Mahallesi’nde gerçekleşti.

Kağıthane’de Ramazan boyunca yapılacak olan sokak iftarı etkinliklerinin yedincisi Çağlayan Mahallesi’ndeki Cami Sokak’ta yapıldı. İftar, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan ve yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kağıthane’de bulunmaktan ve böyle bir ortamda iftarını açmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, “Bereketin adı olan Ramazan ayında insanlar paylaşmayı öğreniyor. Özellikle son yıllarda artan sokak iftarlarımızda insanların yüzündeki o sevinci, mutluluğu görüyoruz. Bugün de öyle oldu. Bu güzel sofrayı hazırlayan belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ramazan ayının şefkat, merhamet ve paylaşma ayı olduğunu hatırlatarak, “Ramazan bereketin hoşgörünün birlik ve beraberliğin adıdır. Bu mübarek zamanlarda 500 bin kişilik ailemizle bir olmaya, beraber olmaya devam ediyoruz. Bu bereket ve hoşgörünün Çağlayanımızdan, Kağıthanemizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyoruz” dedi.

Geleneksel çocuk oyunları ve eğlenceleri ile başlayan programda özellikle çocuklar gönüllerince eğlenirken, iftar öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar yapıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtılar.
Kaynak: İHA