Devrimci Karargah Davasında Karar

Eski Emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın da yer aldığı Devrimci Karargah davasında mahkeme kararını açıkladı.

Avcı’ya 4 farklı suçtan 15 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tutukluluk durumunun devamına karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu, Gezi Parkı olayları sırasında tutuklanan Ulaş Bayraktaroğlu ve bazı tutuksuz sanıklar yer aldı. Karar aşamasına geçilmeden önce Avcı’ya son sözleri soruldu. Avcı, “Savunmalarımı tekrar ediyorum. Bundan sonra diyecek bir şeyim yok. Mahkemenizden beraatimi talep ediyorum” dedi.

Verdiği aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, Hanefi Avcı’nın “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçundan beraatine, “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan açılan davanın ertelenmesine karar verirken Avcı’nın aynı suçu 3 yıl işlememesi durumunda davanın düşürüleceğini belirtti.

Ayrıca mahkeme Hanefi Avcı’nın “yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek” suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılması “ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak” suçundan 5 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezası ile cezalandırdı.

Hanefi Avcı’nın yazmış olduğu “Haliç’te Yaşaya Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabında terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Avcı’nın kitapta “yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu işlediği de belirtilerek buradan da Avcı’ya 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Böylece tutuklu sanık eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Avcı’nın tutuklu kaldığı sürelerin göz önüne alınarak tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmesine rağmen mahkeme heyeti Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı hakkında “ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak” suçundan “kastı olmadığı” görüşüne varılarak beraat edilmesine karar verildi.

Gezi Parkı eylemeleri sırasında gözaltına alınan ve polis olduğu iddia edilen Ulaş Bayraktaroğlu Devrimci Karargah örgütüne üye olmak, IMF toplantısını ve Dünya Bankasını protesto etmek, toplantısına katılıp topluluğu yönlendirip güvenlik güçlerine taş attığı sabit olduğu” suçlamalarından 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve AK Parti binasına yapılan bombalı saldırıda polis memuru Hüsnü Uyan’ı öldürmek” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Cemal Bozkurt “Mermi taşımak, mala zarar vermek, tehlikeli madde bulundurmak, AK Parti binasına yapılan bombalı saldırıda 10 kişiyi yaralamak, resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplam 251 yıl 2 ay hapisle ve 45 bin TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

Devrimci Karargah terör örgütünde yönetici olmakla suçlanan tutuklu sanık Ulaş Erdoğan hakkında ise “örgüt yöneticiliği, resmi belgede sahtecilik ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçlarından toplam 17 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Bostancı’da polisin bir hücre evine basın yaptığı ve bir emniyet amirinin şehit olduğu çatışma sonrası tutuklanan Aylin Duruoğlu ve Devrimci Karargah Örgütüne üye olmaktan suçlanan 22 kişinin beraat ettirilmesine karar verildi.

Kaynak: İHA