Yozgat'a Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

YOZGAT - AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat'a bin dönümlük arazi üzerine "Organize Sanayi Bölgesi" kurulacağını bildirdi.

Soysal, Sorgun ilçesinde, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Özdemir ile birlikte sivil toplum örgütlerini ve yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Soysal, ziyaret sonrası, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat ile Sorgun ilçesi arasına bin dönümlük arazi üzerine "Organize Sanayi Bölgesi" kuracaklarını belirtti.

Yozgat-Sorgun arasına kurulacak organize sanayi bölgesinin şehrin gelişmesine katkı sağlayacağına işaret eden Soysal, şunları söyledi:

"Bu ihtiyaçtan yola çıkarak yeni bir sanayi bölgesi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç ay içerisinde çalışmalarımızla ilgili daha somut bilgiler vereceğiz. Şu anda söylediğim bölgede yer arama çalışmaları yapılıyor. Uygun bir yer bulunması durumunda hemen çalışmalar başlayacaktır. Yozgat ve Sorgun'un birleşmesi durumunda ortaya büyük bir şehir çıkacaktır. Bu da ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA