Vali Yılmaz, Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu İnşaatlarını İnceledi

BURDUR - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, yapımına başlanan yarı olimpik yüzme havuzu ile Burdur'dan yüzme alanında da sporcuların çıkacağına inandığını bildirdi.

Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ile kent merkezinde yapımına başlanan yarı olimpik yüzme havuzu ile gençlik merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlik merkezinde gençlerin sadece spor değil, ihtiyaç duyacakları her türlü aktiviteyi gerçekleştirebileceğini söyledi.

Gençlik merkezinin ihalesinin 2 milyon 428 bin lira, yarı olimpik yüzme havuzunun ihalesinin ise yaklaşık 4 milyon lira bedelli olduğunu anlatan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"Yüzme havuzunda 6 kulvar bulunacak ve derinliği 2 metre civarında olacak. Seyirci tribünleri ve çocuk havuzu ile burası önemli bir spor merkezi olacak. Yüzme artık spor olmaktan çıktı, bir yaşam biçimine dönüştü. İnsanlarda önemli bir ihtiyaç haline geldi. Bu havuzla ilimizden yüzme alanında da sporcuların çıkacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA