Uludere'deki Olay

ŞIRNAK - Uludere'de 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, yakınlarını kaybedenler, olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyor.

Gülyazı köyünde yaşayan aileler adına AA muhabirine açıklama yapan Ferhat Encü, olayın acısını hala derinden yaşadıklarını belirtti.

Her fırsatta olayın faillerinin bulunmasını istediklerini dile getirdiklerini anlatan Encü, şöyle dedi:

"Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimizi defalarca dile getirdik ve getiriyoruz. Hükümet bize 123 bin lira para teklif etti, kabul etmedik. Daha sonra dolaylı tekliflerde de bulunuldu ancak yine kabul etmedik. Her aileden iki kişiye kadro verileceği belirtildi, istemedik. Ailelerin tek derdi para gibi kamuoyuna lanse edilmeye çalışılıyor. Failler ortaya çıkarılmadığı sürece bu tür teklifleri kabul etmeyeceğiz."

Encü, sınır ihlali gerekçesi ile para cezası aldıklarını ifade ederek, "100'ü aşkın kişiye 3 bin lira para cezası kesildi. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Kamuoyunu da bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Olayda oğlunu kaybeden Halime Encü de devletten para istemediklerini belirterek, "Sınırı ihlal ettikleri gerekçesiyle uygulanan para cezasını ödemek zorunda kaldıkl. Bir yandan ceza ödüyoruz, diğer yandan maaşa bağlanıyoruz. Bizler maaş istemiyoruz. Devletten tek beklentimiz, olayın faillerinin bulunup yargı önüne çıkarılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA