Tunceli'den Kısa Kısa

TUNCELİ - Tunceli'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 25-28 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, düzenlediği basın toplantısında, festival programı hakkında bilgi verdi. Sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Şahin, "Dersim'de geleneksel hale gelen, aynı zamanda hem yurt içinde hem yurt dışında ciddi anlamda ses getiren kültür ve doğa festivalimizin bu yıl 13'üncüsünü yapacağız" dedi.

Festivali kentteki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle organize ettiklerine belirten Şahin, "Katılımcı bir festival organize etmek aynı zamanda kentte yaşayan her kesimin kendisini bu festivalde bulması demektir" ifadesini kullandı.

Şahin, 25 Temmuz Perşembe günü başlayacak festivalin 4 gün süreceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Festivali organize ederken sadece Dersim merkezli değil, ilçelerimizle yapıyoruz. 4 günlük festivalimizde özellikle öne çıkardığımız, halkımızın da talebi olan dilimiz, inancımız ve doğa konuları oldu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarımızla 23 Temmuz'da Kermerbel'de çevre temizliği yapacağız. Herkesi bu etkinliğimize davet ediyoruz. Ayrıca DSİ Şube Müdürlüğünden baraj sahasının, İl Özel İdaresinden de vadilerin temizliği konusunda hassas davranmalarını, bu konuda bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz."

Festivalde panel, film gösterimi ve tiyatro oyunlarının yanı sıra Suavi, İlkay Akkaya ve Niyazi Koyuncu'nun da aralarında bulunduğu sanatçıların konser vereceği bildirildi.

-Tunceli Adliyesine 14 tercüman alındı

Tunceli Adliyesine Zazaca 8, Kürtçe, İngilizce ve Almanca dillerinde 2'şer olmak üzere 14 tercüman alındı. Tercümanlar yemin töreninin ardından göreve başladı.

Tercümanların sanık, şüpheli, mağdur ya da tanıkların "kendisini daha iyi ifade edebileceği" dilde beyanda bulunmalarına imkan tanıyan yasa kapsamında görevlendirildikleri öğrenildi.

Kaynak: AA