Teşvik Yasası'nın Süresinin Uzatılması

ÇORUM - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum'un da yararlandığı teşvik yasasının süresinin uzatıldığını belirterek, "Girişimcilerimizin teşviklerden yararlanarak üretimi, istihdamı ve katma değeri daha da artırması konusunda duyarlılıklarını geliştireceklerine inanıyorum" dedi.

Uslu, yazılı açıklamasında, Yeni Yatırım Teşvik Sistemi'nin 15 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve uygulamaya ilişkin usul ve esasların da tebliğ ile belirlendiğini hatırlattı.

Yatırım teşvik sisteminin, Türkiye'nin 2023 vizyonuyla üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejisi bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Uslu, 4'üncü bölgede yer alan Çorum'un, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, vergi indirimi, sigorta pirimi işveren hissesi desteği gibi uygulamalardan faydalandığını anımsattı.

Çorum'un yatırım teşvik sisteminden önceki dönemde yaklaşık 434 milyon liralık yatırım sağladığına dikkati çeken Uslu, "Yapılan çalışmaların ardından teşvik sisteminin süresi uzatılmıştır. Girişimcilerimizin teşviklerden yararlanarak üretimi, istihdamı ve katma değeri daha da artırması konusunda duyarlılıklarını geliştireceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA