Suşehri'den Kısa Kısa

SİVAS - Suşehri Kadın Platformu üyeleri, ilçede bulunan yaşlı kadınlara iftar yemeği verdi.

Suşehri Kadın Platformu Başkanı Fethiye Gürsoy, Aspasya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğinde, yaptığı konuşmada, hayırseverlerin desteğiyle ilçede yaşayan 100 yaşlı kadınla iftar programında buluştuklarını belirtti.

Platform olarak her türlü yardımı kabul ettiklerini ifade eden Gürsoy, "Yardımları 15 kişilik ekiple yaptığımız çalışma sonucunda gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen ve bizlere sponsor olan tüm değerli hemşehrilerimize şahsım ve ekibim adına çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

İftara, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel eşi Gülsen Sel ile katıldı.

-Suşehri Müftülüğü iftar yemeği verdi-

Suşehri Müftülüğünce ilçede bulunan din görevlilerine ve daire amirlerine iftar yemeği verildi.

İlçedeki bir tesiste düzenlenen iftar yemeği ilahi ve Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Bekir Civriz, burada yaptığı konuşmada, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, iftar yemeğinin personel arasındaki dayanışma ve kaynaşmaya katkı sağladığını ve personeli onurlandırdığını söyledi.

Ramazanın bereket ayı olduğunu ifade eden Civriz, "Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Müftülüğümüze ve camilerimize büyük destek veren iş adamımız Bayram Özata'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-Suşehri'de yol yapım çalışmaları-

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Kemalpaşa Mahallesi Ordu Caddesi'nde başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Altyapısı tamamlanan yolda bu hafta sonunda üstyapı çalışmalarına da başlanılacağını kaydeden Sel, "Yolda parke taşı döşeme çalışmalarına hafta sonu başlayacağız. İlçedeki tüm yolların parke taşı veya asfaltını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Ramazan ayında da işlerimizde herhangi bir aksaklık olmadan çalışmalarımıza rutin şekilde devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

-Anız yangını-

Suşehri ilçesinde çıkan anız yangını kısa sürede söndürüldü. Suşehri itfaiye amirliğinden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Sağpazar köyü yakınlarında henüz belilrlenemeyen nedenle tarlalarda çıkan anız yangını, kısa sürede büyüyerek köy yakınlarına kadar geldi.

Olay yerine giden Suşehri Belediyesine ait 2 itfaiye aracı ve 6 itfaiye personelinin çalışması sonucu yangın kısa sürede söndürüldü. Suşehri itfaiye amiri Yalçın Kırılmaz, vatandaşlara otların kurumaya başladığı günlerde daha dikkatli olmalarını, özellikle tarla ve bahçelerde yanıcı maddelerle uğraşmamalarını tavsiye etti.
Kaynak: AA