'Okullar Hayat Olsun' Projesi

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında seramik boyama ve çini kursu açıldı.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü binasında açılan seramik boyama ve çini kursuna katılan 12 kız öğrenci Anadolu motiflerini kullanarak bir birinden güzel çiniler üretiyor.

Kursta usta öğretici olarak görev yapan Ebru Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seramik boyama ve çiniciliği iki yıl önce Aydıntepe Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında açılan kursta öğrendiğini belirterek, "Şimdi burada öğretici olarak bulunmak gerçekten beni çok mutlu ediyor" dedi.

SODES kapsamında açılan kursta 9 aylık bir eğitimin ardından 6 arkadaşıyla kendilerine bir atölye kurduklarını da ifade den Akdeniz, "Arkadaşlarımızla katıldığımız kursta öğrendiğimiz mesleğimizi bu atölyemizde devam ettiriyoruz. Yine ilçemizde bir hafta önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında da böyle bir kurs açıldı. Açılan kursta bu işi bilen ve eğitici olarak görev yapabilecek hiç kimsenin gerek Aydıntepe, gerek Bayburt ve gerekse de çevre illerde bulunmaması nedeniyle ben yapıyorum. Bu benim içinde çok gurur verici oldu" diye konuştu.

Akdeniz, kursa 12 kız öğrencinin katıldığını hatırlatarak, "Kursiyerlerimize ilk olarak kağıt üzerinde çizme eğitimi verdik. Daha sonra yapılan bu çizimlerin nasıl açıldığını gösterdik ve ardından da tabak üzerine baskı yapmayı öğrettik. Baskının ardından da tahrirlemeyi öğrettik. Bu aşamadan sonrada boyama aşamasına geçeceğiz" dedi.

Seramik boyama ve çini kursuna katılan kursiyerlerden Derya Akdeniz ise proje kapsamında açılan kursa yaz tatilini değerlendirmek için katıldığını anımsatarak, "Kursta bizlere seramik boyama ve çinicilik eğitimleri veriliyor. Kursta hem bu işi öğreniyorum hem de yaz tatilimi değerlendirmiş oluyorum. Kursta bizlere öğretilen çizimlerin yanında bizlerde kendi hayal ürünlerimizi çizerek yeni şeyler üretiyoruz. Şuanda çizim aşamasındayız, daha sonrada çizimlerini yaptığımız bu ürünlerin boyamasını yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA