Ödemiş İçin Doğalgaz Başvuruları Başlıyor

Küçük Menderes'in en büyük ilçesi Ödemiş de doğalgaza kavuşuyor.

Ödemiş İçin Doğalgaz Başvuruları Başlıyor
Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin; “Ödemiş’e doğalgaz getirmek, elektrik abonesi olan duyarlı vatandaşlarımızın elinde” dedi.

Ödemiş Belediyesi’nin Ödemiş’e doğalgaz getirilmesi ile ilgili talebi Bakanlar Kurulu’nun 22.02.2013 tarih 2013/4347 sayılı kararıyla gerçekleşti. Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere BOTAŞ tarafından doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu karar aldı. Buna göre kent merkezindeki elektrik abonelerinin yüzde 60’ı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen 335 TL abone bağlantı bedelini İzmir İl Özel İdaresi’nce belirlenecek banka hesabına yatırması gerekiyor. 335 TL yatıran elektrik abone sayısı toplamı, toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçmesi halinde Ödemiş’e bağlantı hatlarının yapımı için İl Özel İdaresi tarafından BOTAŞ'a başvuruda bulunulacak. Son başvuru tarihi 28 Ekim 2013 olarak saptandı. Başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçmediği durumda, yatırılan abone bağlantı bedelleri, İl Özel İdaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilecek.

Ödemiş Belediyesi’ne Valilik kanalıyla gelen yazı ile ilgili vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin; “Kentimizin sosyo-ekonomik ve coğrafi yapısı ile kullanılan yakıtlardan dolayı kış aylarında hava kirliliği oluşmaktadır. Ekonomik bir enerji, sağlıklı bir gelecek ve temiz bir çevre için Ödemiş’e doğalgazın gelmesi önemli. Ancak kentimizde 46.929 olan elektrik abone sayısının yüzde 60’ı olan 28.157’sinin 28 Ekim’e kadar başvuruda bulunması zaman darlığı açısından zor görünmektedir. Yine de bunun bir imkan olarak değerlendirmemiz gerekir. Doğalgaz isteyen vatandaşlarımızın 335 lirayı 28 Ekim’e kadar İl Özel İdaresi hesabına yatırmalarını bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA