Merzifon'da İftar Sonrası Semaver Keyfi

AMASYA - Merzifon ilçesinde ramazan etkinlikleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf tarafından kurulan büyük semaverlerde vatandaşlara çay keyfi sunuluyor.

Yedi yıldır Merzifon'da kahvehane işleten Bahri Keklikçi, ramazan ayında trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde, özel olarak yaptırdığımız bakırdan semaverlerle müşterilerine hizmet verdiğini söyledi.

Ailesi ile birlikte semaver çayı içmeye gelen Asım Şengün de ramazan ayının Merzifon'da ruhuna uygun geçirildiğini ifade ederek,"Burada bizlere Osmanlı kıyafetleri giyerek servis yapan arkadaşları gördükçe tarihimizi hatırlıyor Osmanlı dönemini sanki burada yaşıyoruz. Bizler de bu zevkten mahrum kalmamak için buraya gelip semaver çayımızı içip büyüklerimizle sohbet ediyoruz. Bizlere bu manevi huzuru tattıran, tarihimizi hatırlatan arkadaşlarımıza ve Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı da Merzifon'da ramazan etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini ifade ederek, "Çevre il ve ilçelerimizden de gelen yaklaşık 10 bin kişiye Cumhuriyet Meydanımızda teravih namazından sonra yapılan sosyal etkinliklerimizle güzel ramazan geceleri yaşatmaya çalışıyoruz. İftardan sonra trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddemizde kurulan semaverlerimiz, tarihi meydanımızda semazen gösterilerimiz, şiir dinletilerimiz, tasavvuf müziği sanatçılarımız, çocuklarımız için parklarda Hacivat-Karagöz gösterilerimiz ile halkımıza keyifli ramazan yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Aydınlı, "Bizim bu etkinlikleri yapmamızdaki amacımız çocuklarımıza, gelecek nesillerimize ramazan akşamlarını hatırlatmak, tanıtmak. Burada ailelerimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile etkinliklerimiz ramazan ayı boyunca devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA