"Küreversiteli Gençlik Eğitim ve Proje Çalışmaları Yaz Programı"

KASTAMONU - Küre ilçesinde "Küreversiteli Gençlik Eğitim ve Proje Çalışmaları Yaz Programı"nın başlatıldığı bildirildi.

Küre Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kaymakamlığın AR-GE Proje ve Koordinasyon birimi tarafından yürütülen programın başladığı belirtilerek, farklı üniversitelerden 14 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, proje ile öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer planlama, çalışma hayatına dair bir deneyim kazanma, takım çalışması ve bireysel çalışma kapasitelerini artırma ve Küre'nin ortak sorunlarının çözümüne dair projelere katkı sağlamalarının amaçlandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Program, eğitim ve seminerler, grup proje çalışmaları ve bireysel çalışmalar şeklinde üç temel kategoriden oluşmaktadır. Program kapsamında yer alan gençleri, farklı üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yönetici ve uzmanlarla buluşturulup, Küre'nin ve yerkürenin geleceğinde rol almada sahip olmaları gereken kariyer ve karaktere ilişkin değerler gibi çeşitli konularda eğitim ve seminerler verilmektedir. Programda yer alan gençler, Küre Kaymakamlığı AR-GE ve Proje Koordinasyon Biriminin yürütmekte olduğu 'Genç Gönül Elçileri ','Sigaraya Karşı Küresel Mücadele ','Faaliyete Sosyal Destek' gibi sosyal projelerde aktif olarak yer almaktadırlar. 8 hafta sürecek olan program 5 eylülde sona erecektir."

Kaynak: AA