Hatay'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

HATAY - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 2013 yılında da devam ettiği bildirildi.

DOĞAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, bölgede girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" düzenlenmesi için DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan'ın 2 yıllık protokole imza attığı kaydedildi.

Eğitimlere katılan girişimci adaylarının hazırlayacakları iş planlarıyla KOSGEB'in yeni girişimci desteklerinden faydalanarak işlerini kurabileceklerinin ifade edildiği açıklamada, programa Hatay ve Kahramanmaraş'ta 90'ar, Osmaniye'de ise 60 girişimci adayının kabul edileceği belirtildi.

Programı başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına kuracakları işleri için 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceği bildirildi.

Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan eğitimler için başvuruların devam ettiği, girişimci adayların sayısının belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda DOĞAKA ve KOSGEB uzmanlarından oluşan bir heyet tarafından mülakat gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kaynak: AA