Çeyrek Altın Fiyatındaki Düşüş Devam Ediyor

EDİRNE - Darphanenin altın vermesiyle çeyrek altın fiyatları 155 liradan 140 liraya geriledi.

Edirne Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeyrek altın fiyatlarındaki düşüşün son aşamaya geldiğini söyledi.

Çeyrek altının 2 ay boyunca normalin üstündeki fiyatlardan satıldığını belirten Kalkan, "Darphane 4 ton kadar mal verdi. Çeyrek altının fiyatı normale dönmüş vaziyette. Şu anda çeyrek altında hava parası kalmadı" dedi.

Vatandaşların, altın alışverişi konusunda yanlış yönlendirildiğini, çeyrek altının kendine özgü bir değerinin olduğunu ifade eden Kalkan, "Vatandaşlara bilezik ve gram altın almaları önerisinde bulunuyorlar. Çeyrek altın devlet tarafından darphanede basılan milli bir paradır ve bence daha makbuldür. Bayrama 1 hafta kala çeyrek altın satışlarında bir yoğunluk yaşanır" diye konuştu.

Kuyumcu Kenan Yakar da çeyrek altın fiyatının düşmeye devam ettiğini belirtti.

Birkaç gün önce 150 liradan satılan çeyrek altının bugün 140 liradan satıldığını ifade eden Yakar, "Darphanenin müdahalesinin satışlara etkisi oldu. Almak isteyen müşterilerimiz, fiyatın yüksekliği nedeniyle bizim de uyarımızla çeyrek altın almıyordu. Fakat şu anda ihtiyacı olanlar almaya başladı" dedi.

Kaynak: AA