Bitkisel Atık Yağlarla Engellilere Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesi ile hem engellilere umut olmayı hem de atık yağların çevreye verdiği zararı en aza indirmeyi amaçlıyor.

Bitkisel Atık Yağlarla Engellilere Destek
Bu amaçla Başiskele Belediyesi işbirliği ile yapılan çalışma kapsamında Başiskele’de bulunan merkez camilerine cemaatin evlerden getireceği atık yağları atmaları için yeşil atık yağ bidonları bırakıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu işbirliği ile yeni başlatılan proje ile evlerde, işyerlerinde, okul kantinlerinde oluşan atık yağlar, yine okul, cami, belediyeler ve muhtarlıklara konulacak bidonlarla toplanacak. Böylece hem atık yağların çevreye verdiği zarardan hem de buradan elde edilecek gelirle engellilerin ihtiyaçları karşılanacak.

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan proje, ekonomiye de katkı sağlayacak. Projeden elde edilecek gelir, engelli vatandaşların işitme cihazı, tekerlekli sandalye ve protez gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği proje kapsamında önümüzdeki günlerde camilerde atık yağlar konusunda hutbe verilecek. Başiskele Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından merkez camilere bırakılan 20 bidonla atık yağlar toplanacak. Projenin altı ayda tüm Türkiye’ye yayılması bekleniyor.
Kaynak: İHA