Altıparmak ‘tabiat Parkı’ İlan Edildi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan doğa harikası ‘Altıparmak’ Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Tabiat Parkı ilan edildi.

Altıparmak ‘tabiat Parkı’ İlan Edildi
Toplamda 21 bin 110 dekar üzerinde yer alan Altıparmak Tabiat Parkı akarsularının yoğunluğu ve 2 bin 400 metre rakımdan sonra bulunan buzul gölleri ile ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor. Kaçkar ve Altıparmak Dağlarının yüksek yamaçlarına serpilmiş bulunan bu inci gibi göl çanakları, yakın bir jeolojik geçmişte buzul oymaları ve setleşmeler ile oluşmuş. Buzul gölleri, ve flora, faunasıyla tabiat tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alan Altıparmak Tabiat Parkı, alan içi ve çevresindeki yerler ile Anadolu’nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılıyor.

Altıparmak Tabiat parkı ile buzul göllerinin, derelerin ve habitat formasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amaçlanıyor. Altıparmak Tabiat Parkı ile bölgeye gelen ziyaretçiler yabanı deneyimi yaşayarak tabiat koruma konusunda bilgi almaları sağlanacak. Ülke genelinde 187 olan tabiat parkı sayısı Altıparmak Tabiat Parkı ile 188’e çıkmış oldu.

Öte yandan, Tabiat turizminin gelişimine katkı sağlayacak Altıparmak Tabiat Parkı Yusufeli ilçesi sınırları içinde toplam 21 bin 110 dekar alan üzerinde yer alırken, Artvin’e 140,5 km. Yusufeli’ne ise 37,5 km uzaklıkta bulunuyor.
Kaynak: İHA