Yozgatlılar İftarda Bir Araya Geldi

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Hep vurgu yapılan husus birlik ve beraberliktir. Biz siyasetçiler buna hep vurgu yaparız. Gerçekten Türkiye'nin ihtiyacı döviz değil, petrol değil, gaz değil, elektrik değil, bunları yapıyoruz, insanlar bunları yapar ama ihtiyacımız olan şey her zaman birlik, beraberlik ve kardeşliktir" dedi.

Çiçek, Keçiören Belediyesi ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu'nca Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen iftarda, ramazan ayının en büyük özelliklerinden birinin, başka zaman bir araya gelemeyen insanları buluşturması ve kaynaştırması olduğunu söyledi.

Ramazanın önemli bir fırsat ayı olduğunu vugrulayan Çiçek, bu aydan olabildiğince istifade etmek gerektiğini vurguladı.

"Zor bir coğrafyada yaşadığımızı hepimiz biliyoruz" diyen Çiçek, bu coğrafyada hangi toplum yaşadıysa bir kısım zorluklarla karşılaştığını dile getirdi.

Çiçek, bu zorlukları aşabilenlerin varlıklarını sürdürebildiğini, aşamayanların ise silindiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Çok şükür, büyük ecdadımız, hepsini rahmetle saygıyla minnetle anıyoruz, burasını bize vatan yaptı, yurt yaptı. Dolayısıyla burası bizim ebedi vatanımız inşallah. Bu coğrafyada yaşamanın bir tek şartı var. Hep vurgu yapılan husus birlik ve beraberliktir. Biz siyasetçiler buna hep vurgu yaparız. Gerçekten Türkiye'nin ihtiyacı döviz değil, petrol değil, gaz değil, elektrik değil, bunları yapıyoruz, insanlar bunları yapar ama ihtiyacımız olan şey her zaman birlik, beraberlik ve kardeşliktir. O nedenle ramazan ayında bu kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım, daha da artırmamız lazım. Karşımıza çıkan engelleri, bize kurulan tuzakları ancak bu duyguları daha kökleştirirsek, daha kurumsallaştırırsak, elimize, dilimize, belimize sahip olursak ki bu üçü kardeşliğimizi bozan en önemli husustur. Elimize sahip olamazsak, dilimize sahip olamazsak bunlar kardeşliğimize zarar verir. Belki bu ramazanda bu hasletleri biraz daha fazla kazanmamız lazım. Allah da bizimle beraber olacaktır. Bizden dolayı olmasa bile Allah'ın davasına binlerce yıl hizmet etmiş olan bu toprağın altındaki aziz şehitlerimiz, onun davası için hayatını ortaya koymuş gazilerimizin yüzü suyu hürmetine Cenabı Hak bugüne kadar bu milletten desteğini, himmetini, yardımını esirgemedi, bundan sonra da esirgemeyecektir. Bize düşen buna layık olmaktır. Buna layık olmanın gayreti ve çabası içinde olabilmektir. Ramazan bu anlamda fırsattır."

-Başbakan Yardımcısı Bozdağ-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Türkiye'de her ay insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma olduğunu ama ramazanda bu duyguların dorukta yaşandığını söyledi.

Ramazan ayında insanların bir gayret içerisinde olduğunu belirten Bozdağ, bu aydaki dayanışma ve paylaşma kültürünün diğer aylarda da yaygınlaşmasını temenni etti.

Dünyanın dört bir yanında darda olan ülkelere elini uzatan bir Türkiye'nin bulunduğunu ifade eden Bozdağ, geçen yıl ülke olarak darda ve zorda kalan topluluklara önemli yardımlar yapıldığını vurguladı.

Karadağ ziyareti sırasında yaşadığı bir olayı paylaşan Bozdağ, buradaki bir cami için Türkiye'den yardım istendiğini ancak cevabın 100 yıl sonra verilmiş olduğunu aktardı. Bozdağ, "Bugünün Türkiye'si, evladıfatihanın torunlarının yüz sene önce yazdıkları mektuplara cevap verebildiği gibi, bugün yazılan mektuplara da anında cevap verecek bir kuvvette" diye konuştu.

Bozdağ, Yozgat'ta da büyük değişiklikler olduğundan söz ettiği konuşmasında, yüksek hızlı trenin sefere başlaması konusunda 2015'te plan yapıldığını ancak bunun biraz aksayacağını ve muhtemelen 2016 da Yozgat-Ankara arasında YHT'nin devreye girebileceğini söyledi.

Yozgat'ta yeni bir projenin bulunduğunu vurgulayan Bozdağ, kente havaalanı yapılması için karar alındığını, söz konusu havaalanının Yozgat-Sorgun arasında, Alaca yol ayrımının Sorgun istikametindeki kısmında inşa edileceğini bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, iftar öncesi Kur'an okuyup, ilahi söyleyen bir grup somalili çocukla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA