Yatırımcılara 6 Milyonluk Destek

ÇORUM - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca 9'uncu çağrı döneminde onaylanan ve mali büyüklüğü 10 milyon 811 bin lira olan 8 proje için üreticilere yaklaşık 6 milyon liralık destek verileceği bildirildi.

TKDK Çorum İl Koordinatör Vekili İsmail Dağdelen, kurumun toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde, 9'uncu çağrı dönemi birinci grupta onaylanan iki adet süt sığırcılığı üretimine yönelik tarımsal işletme, 4 adet et tavukçuluğu yetiştiriciliği ve 2 adet koyun besi ağılı projesi olmak üzere toplam 8 projenin imzalanacağını söyledi.

İmzalanacak 8 projenin mali büyüklüğünün 10 milyon 811 bin lira olduğunu ifade eden Dağdelen, projeler için üreticilere 5 milyon 945 bin liralık destek verileceğini vurguladı. Yatırımcılara verilen desteğin tamamen hibe şeklinde olduğuna dikkati çeken Dağdelen, "Eğer yatırımcılarımızın getirmiş oldukları proje kriterlerimize uyuyorsa ve yatırımcının projesi onaylanırsa yüzde 65'e kadar desteğimiz söz konusu olabilmektedir. Ayrıca proje kapsamındaki uygun harcamalar KDV'den de muaftırlar" dedi.

Daha önceki çağrılara ait projelerin bir kısmının tamamlandığını ve ödemelerin yapıldığını belirten Dağdelen, şöyle devam etti:

"9. ve 10. çağrı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi yatırımlarıyla ilgili arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştiriciliğiyle ilgili başvuruların il koordinatörlüğümüzdeki incelemeleri tamamlanmış olup, kurum merkezinde incelemeleri devam etmektedir. Değerlendirme sonuçları en kısa sürede açıklanmasına müteakip, yatırımcılarla sözleşme imzalanacaktır. Yatırımcılarımıza desteklerimiz artarak devam ediyor. Bugün atılacak imzalar sadece yatırımcılarımızın açısından değil Çorum açısından da önemli. TKDK olarak desteklediğimiz her proje ilimizin ekonomik gelişimini her geçen gün biraz daha yukarılara çekmektedir."

Daha sonra projesi onaylanan yatırımcılarla sözleşmeler imzalandı.

Kaynak: AA