Tebrizkapı'da Çevre Düzenlemesi

ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Tebrizkapı Kavşağı'nda yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında Nene Hatun Heykeli geçici süreyle kaldırıldı.

Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş'ın gözetiminde yapılan çalışmada, kavşak düzenlemeleri esnasında heykel zarar görmemesi için kaidenin üzerinden alınarak, belediye atölyesine götürüldü.

Herhangi bir zarar oluşmadan yerinden sökülen Nene Hatun Heykeli'nin, kurumun atölyesine taşındığı ve burada gerekli bakımın yapılacağı öğrenildi.

Osmanlı-Rus Savaşı'nda çocuğunu bırakarak elinde satırıyla düşmanın üzerine yürüyen ve Türk kadınının kahramanlık sembolü olan Nene Hatun'un heykeli, Anıtlar Kurulu ile yapılacak görüşmeler kapsamında belirlenecek olan yeni yerinde sergilenecek.

Tebrizkapı semtinde faaliyet gösteren esnaflardan Recep Demirci, heykelin bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Burada belediye çalışma yapıyor. Heykel kaldırılmasaydı, çalışma sırasında zarar görecekti. Biz bu çalışmadan büyük memnuniyet duyduk" dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, heykelin bakımı ve koyulacağı kaidenin proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Kaynak: AA