Manisa İlkadım'dan Kpss Değerlendirmesi

Manisa Özel İlkadım Global Eğitim KPSS-AÖF Kursu Yönetim Kurulu Üyesi Numan Erdeğer, bu yıl yapılan KPSS'yi değerlendirerek seneye sınava girecek öğrenciler için tavsiyelerde bulundu.

Manisa İlkadım'dan Kpss Değerlendirmesi
Manisa Özel İlkadım Global Eğitim KPSS ve AÖF Kursu yönetimi ve öğretmenleri, bu yıl yapılan KPSS sorularını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Soruların geçmiş dönemlere göre farklı olduğunu belirten Manisa Özel İlkadım Global Eğitim KPSS-AÖF Kursu Yönetim Kurulu Üyesi Numan Erdeğer, "Genel kültür genel yetenek alanındaki bu klasik işlevsel soru çözümü tarzı yerine sorular adayın soyut zeka, mantıksal akıl yürütme, ve muhakeme yapma, hızlı okuma ve anlama, entelektüel düşünme, günceli bilme ve yorumlama becerilerini ölçmeye yönelik şekilde değiştirilmişti. Türkçe sözel bölümü matematik sayısal bölümü başlığı altında daha çok hız testi bulunmaktadır. Dolayısıyla uzun zamandır yapılmış olan tarzın dışında yapılan bu değişim okuduğunu hızlı anlama yönünde bir testi. Yani bu sınava giren adayın okuduğunu ne kadar hızlı anlaşıldığını test etmiş oluyor. Sayısal bölüm soruları daha çok modern matematik konularına kaydırılmış durumda. Klasik formül bilgilerini kullanma becerisi yerine matematiksel muhakeme yeteneklerini ölçen soru tarzları tercih edilmiş. Türkiye genelindeki başarılar şimdiye kadar ki ortalama puanın altına düşecek gibi gözüküyor. Bunun yanında eğitim bilimleri ile ilgili ortaya çıkan tablo şuana kadar ki uygulanan sınavın hemen hemen benzeri bir sınav ve büyük ihtimalle eğitim bilimlerindeki başarı ortalaması bugünküne kadar elde edilen ortalamaların daha üzerinde olacağı yönünde bir beklenti var." şeklinde konuştu.

"SORULAR OLDUKÇA ZOR"
Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nda soruların zorluğu yönünde gelen şikayetleri haklı bulduklarını belirten Erdeğer, "Öğretmenlik Alan Bilgisi testi sınavı oldukça zor hazırlanmış. Ve daha çok da adaylar tarafından yapılan yorumlar akademik bilgileri içerdiği doğrultuda. Halbuki adayın öğretmenliği için yapabileceği testin söz konusu olması lazım. Ama burada belki seçiciği de göz önüne alırsak soruları zorlaştırmak zorunda. Bazı bölümlerde özellikle coğrafya, sosyal bilgiler, yabancı dil gibi bölümlerde oldukça ağır soruların olduğu ortalamanın çok düşük olacağı yönünde beklenti var." dedi.

NASIL BİR DERS ÇALIŞMA METODU UYGULANMALI?
Seneye KPSS'ye girecek öğrenciler için tavsiyelerde bulunan Erdeğer, "Bir kere hızlı okumaya önlem almalı. Geçtiğimiz günlerde Yargı Yayınları Editörü Hasan Can Oktayları getirmiştik. Kendisi sınava hazırlanan öğrencilere konferans vermişti. Öğrencilere şunu iletmişti “mutlaka hızlı okuma ve doğru anlamanız gerekiyor” dedi.

Birinci öncelik bu. Diğeri de soyut zeka, mantıksal akıl yürütme, muhakeme yapma konusunu mutlaka çalışmalar sırasında geliştirecek tarzda yaklaşım göstermeliler." diye konuştu.

Kaynak: İHA