Kgc’den İcra İlanları İçin Girişim

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Gür ile Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftçi’yi ziyaret etti.

Her iki ziyarette de, özellikle son dönemde ulusal basında büyük artış gösteren icra ilanlarının mahallinde yayımlanması amacıyla Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen çalışma ele alındı. Bu çalışmayla ilgili Başsavcı Tarık Gür ile Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi’ye birer dosya sunan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, icra ilanlarının mahallinde yayımlanması için destek istedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, son dönemde Kastamonu’dan birçok icra ilanının ulusal basında yayımlanmasının, mahalli gazeteleri zor durumda bırakmaya başladığını söyledi.

Bu konuda alınan bir Yargıtay kararı bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “İcra İflas İlanları ağırlıklı olarak 50 binin üzerinde tiraja sahip gazetelere gönderilmekte bu da icralık-iflaslık vatandaşlarımızın 4 misle yakın daha fazla ilan ücreti ödemesi, alacaklı vatandaşlarımızın tahsilatlarını daha az miktarda yapması ve mahalli gazetelerimizin bu ilanları yayımlayamaması gibi sonuçları beraberinde getirmektedir. Yargıtay’ın mahalli gazetelerimiz lehine olan, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini engelleyen kararları açıkça ortadadır. Yerelde yayınlanması halinde icra ve iflasla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın daha az maliyete katlandığı, bağlantılı olarak alacaklı vatandaşlarımızın ise daha fazla tahsilat imkanına kavuştuğu ilanların mahalli basınımıza katkısı da ek bir avantajdır” dedi.

Başsavcı Gür ile Baro Başkanı Çiftçi, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı dosyayı inceleyeceklerini, İcra Müdürleri ile yapacakları görüşmelerin ardından talebe yanıt verileceğini dile getirdiler.

Ziyarette, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, Başkan Vekili Mustafa Balcı, Başkan Yardımcıları Hüseyin Tuzcu ile Erhan Veren ve Genel Sekreter Sabahattin Büyükoral yer aldı.
Kaynak: İHA