Erenler’de Okul Sıkıntısı

Sakarya’nın en büyük 3’üncü ilçesi olan Erenler’de yeni eğitim sistemi nedeniyle ihtiyaç duyulan okul binalarının eksikliği ve alan darlığı sıkıntı yaşatıyor.

Erenler’de Okul Sıkıntısı
Erenler Belediyesi 16 derslikli İmam Hatip Lisesinden sonra 8 derslikli ilkokul binası için de çalışmalarına başlayarak okul sorununu bir nebze de olsa çözmeye çalışırken, bazı mahallelerde okul yapılacak alan bulunamaması sıkıntının artmasına neden oluyor.
Erenler Belediyesi tarafından Yunus Emre Çok Programlı Lisesinin bahçesindeki 2 bin 456 metrekarelik bir alanda yapımına başlanan ilkokul inşaatının 28 Kasım tarihinde bitirilmesi planlanıyor. Sakarya İl Özel İdaresinin koordinatörlüğünde yaptırılan okulun bodrum katında iş teknik atölyesi, çok amaçlı salon ve sığınak yer alacak. Zemin katında 6 derslik, büyük kantin, rehberlik odaları, okul aile birliği toplantı odası, müdür yardımcısı ve memurların odaları bulunurken, birinci katta ise 2 derslik, öğretmenler odası, kütüphane, bilgisayar laboratuvarları, fen laboratuvarları ve müdür odası olacak.

Hacıoğlu ve Tabakhane bölgesinde yıllardır bir ilkokul ihtiyacının olduğunu vurgulayan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Yunus Emre Çok Programlı Lisesinin bahçesindeki bir alanı bu okul için ayırdık. 8 derslikli bir ilkokul inşaatı orada başladı.

Önündeki parkı da önümüzdeki yıl 2014 yılı sonu itibari ile bahçe alanı olarak kullanıma sunacağız. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesinden dolayı okul sorunu lokal olarak Tabakhane Mahallesinde çözüldü ancak Hacıoğlu mahallesindeki sıkıntımız artarak devam ediyor. Bu konu ile alakalı da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Çözüm, bu bölgede arazi sorunu olduğundan dolayı, mevcut Yunus Çiloğlu Çok Programlı Lisesini gerekirse başka bir bölgeye taşıyıp, o ilkokulu ve ortaokulu orada barındırmaktır” şeklinde konuşarak gerekirse Yunus Çiloğlu Çok Programlı Lisesini başka bir alana taşıyarak mevcut binayı ilk ve ortaokul binaları olarak kullanabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA