ASÜ İftar Yemeği Verdi

AKSARAY - Aksaray Üniversitesi Rektörü Acar tarafından iftar yemeği verildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversite Sosyal Tesisler'de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, iftara katılan davetlilere teşekkür ederek, ASÜ'nün fiziki yapısı, akademik ve idari personel sayısı ile hızla gelişen ve büyüyen bir üniversitesi olduğunu söyledi.

Acar, 4 olan fakülte sayısının 9'a çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Veteriner ve İslami İlimler Fakültesi Aksaraylı hayırseverlerin katkıları ile yakında temeli atılacak. Merkezi kütüphane binası misafirhane ve uygulama oteli, mimarlık ve tasarım fakültesi olmak üzere 3 önemli tesisimiz hayırseverlerimizin desteğini bekliyor. ASÜ'de öğrenci sayımız 8 binden 12 bin civarına ulaştı. Bu sayı güz döneminde 14 bini aşacak. Akademik personelimiz 180 öğretim üyesi 251 oldu. Öğretim üyesi dışındaki akademik personelimizle beraber toplam 480'den 600 ulaştı. Öğrenci sayımızla beraber akademisyen personelimiz ve idari personel sayımızda artmış durumda. Yakın zamanda yeni devreye gircek bölüm ve birimlerimizle beraer Aksaray ünivresite ailesi daha da genişleyecek"

İftar yemeğine, Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi Açıkgöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal ve çok sayıda katıldı.
Kaynak: AA